ח"כ לשעבר סתיו שפיר בהפגנה בחיפה: "מחזקת את כל מי שמבין שחוסנה של ישראל תלוי בדמוקרטיה
טל גורן | עודכן: מאי 13, 2023

למרות המצב הביטחוני בדרום ההפגנות נגד הממשלה נמשכו גם היום כשחיפה הייתה המוקד המרכזי של ההפגנות במוצאי השבת הזאת, כ13,000 משתתפים בהפגנה, ח"כ לשעבר סתיו שפיר הייתה הנואמת הבולטת במהלך ההפגנה, כאשר הזמרת איה כורם שרה מול המפגינים
שבוע מספר 20 של הפגנות נערכו הערב בחיפה למרות המצב הביטחוני בדרום, היעדר הפגנה בתל אביב עקב המצב הפכה הערב את ההפגנה שנערכה בחיפה נגד הממשלה להפגנה המרכזית במהלכה נאמה ח"כ לשעבר מטעם מפלגת העבודה סתיו שפיר, גיל בולוטין מנהל המחלקה לניתוחי לב ברמב"ם ודיקאנית באוניברסיטת תל אביב יופי תירוש.
סתיו שפיר אמרה במהלך ההפגנה: אנחנו שולחים מכאן חיזוק גדול לתושבי עוטף עזה.
אנחנו מחזקים את חיילי וחיילות צה״ל והמילואים.
ואני רוצה לחזק את כולכם – צבא ההגנה על הדמוקרטיה, שמבינים שביטחון ישראל תלוי בחוסנה של הדמוקרטיה, ובלעדיה לא נוכל.
קשה להפגין תחת אש. ומסוכן.
אבל יותר מסוכן להפקיד החלטות על חיים ומוות בידיים של אנשים שאנחנו לא בטוחים שטובת המדינה לנגד עיניהם – ולא טובתם האישית.
השבוע אצלנו בבית, כמו בהרבה בתים אחרים, בן-זוגי הוזעק למילואים באמצע הלילה. ובזמן שהוא שם שופרות הממשלה מכנים אותו ואת חבריו ״נמושות״, ו״מאפיונרים״ ושולחים אותם לעזאזל.
לא יתכן שבזמן שאנחנו רצים למקלטים, הממשלה מקדמת את התקציב הכי מושחת שהיה פה.
285 מיליון לזהות יהודית. חצי מיליארד לאורית סטרוק.
רוצים לשמוע מה מאחורי המספרים? כשהייתי בוועדת הכספים גיליתי איך הפוליטיקאים שנתניהו משלם להם שוחד מהכסף של כולנו, מעבירים אותו לעמותות בבתי הספר שמחנכות ילדים קטנים להצביע לסמוטריץ ובן גביר. עמותות שחודרות לערים מעורבות – כמו העיר הנפלאה הזו – כדי לסכסך בין יהודים לערבים ולזרוע פחד. בכסף שלנו, מחזקים את התשתית הפוליטית של הקיצוניים, שמשתמשים בה כדי להוריד את הדמוקרטיה על הברכיים.
לא יתכן שבזמן שהתותחים רועמים, הממשלה תמשיך לכוון אקדח לליבה של הדמוקרטיה, חקיקה שבתוך שעות תהפוך את ישראל לדיקטטורה!
ואומר לכם מה עוד לא יתכן.
לא יתכן שזה מה שהילדים שלנו חווים מהפוליטיקה. שלא נעים להראות לילדים נאום של ראש הממשלה, שמסית בלי בושה נגד ההורים שלהם.
לא יתכן שהם לומדים לראות שהערך הכי חשוב – סולידריות, מנופץ לרסיסים.
התהום שהממשלה גוררת אותנו אליה, זו לא הציונות.
ישראל קמה מתוך חלום. בשביל לעשות מעשה כזה צריך להיות מסוגלים לחלום ולהאמין שאפשר.
גם לילדים שלנו מגיע לחלום.
מגיע להם שהמדינה תדאג לביטחון שלהם, בין אם נולדו יהודים או ערבים.
מגיע להם ללמוד בבית ספר שמעניק להם את הכלים להיות עצמאיים ובעלי חופש בחירה, בין אם הם חילונים או חרדים.
מגיע להם שיוכלו לעשות מה שירצו בחיים, בין אם הם ילד או ילדה.
ולדעת שלא משנה מה – יש להם רשת ביטחון שלא תלויה בזה שישרתו את השלטון.
ומגיע להם לגדול במדינה שמבינה שסבבי לחימה שנגמרים תמיד באותו המקום, הם לא הפתרון. ושהגיע הזמן להיות יצירתיים ואמיצים.
מגיע להם להיות מסוגלים לדמיין שלום. ולדעת שאנחנו, המבוגרים, עושים הכל כדי להביא אותו.
אני מסתכלת עליכם כאן – ומתמלאת בתקווה.
אנחנו ננצח.
גם גיל בולוטין מנהל המחלקה לניתוחי לב ברמב"ם נאם:
ערב טוב חיפה
ערב טוב ישראל
ערב טוב חברי שומרי הדמוקרטיה!
אני, גיל בולוטין, מנהל המחלקה לניתוחי לב ברמב"ם,
גר בזכרון, נשוי ללייקו ואב לשירי מיה ורומי,
נמצא כאן אתכם היום בעיקר בשביל העתיד של הבנות שלי,
שיגדלו לחיות במדינה נאורה, ליברלית עם כל הזכויות לנשים!
אני חרד לעתיד הבנות שלי!
יחד איתן ויחד אתכם נלחם נגד הבושה!
זה לא פוליטיקה!
בלי קשר למי הצבענו בבחירות, שמאל וימין כולנו כאן ביחד בעד הדמוקרטיה!!!
אני רופא ומנתח לב, וחלק ממאבק החלוקים הלבנים – צוותי הרפואה נלחמים כנגד הבושה!
למה הרופאות והרופאים, האחיות והאחים יוצאים למאבק?
כי גם החולים וגם הצוותים בסכנה!!
אתן רק 3 סיבות ודוגמאות
בסיס הרפואה ושבועת הרופא – לטפל בכולם!
ללא הבדל דת גזע ומין!
הם רוצים לשנות את זה!!!
חברת הכנסת אורית סטרוק (מהציונות הדתית) כבר אמרה מעל בימת הכנסת שצריך לאפשר לרופאים לסרב לטפל בחולים בגלל אמונה דתית!
שר האוצר סמוטריץ אמר שאשתו היולדת לא תשכב ליד יולדת ערבייה ורויטל אשתו של סמוטריץ הגדילה ואמרה שהיא רוצה שרק ידיים יהודיות יגעו בתינוק שלה, זו גזענות!!!
צוותי הרפואה נגד הגזענות והאפליה!!!
בגץ חזק מגן נגד האפלייה!!!
שחיתות ברפואה –שר בריאות בפועל, אריה דרעי, עבריין מורשע סידרתי, בושה!!!
הסכנה של השחיתות במערכת הבריאות היא נוראית:
מינויים לא מקצועיים, הפניות תקציבים לא לטובת כולם ושחיתות ממסדית.
צריך לשמור על מערכת הבריאות נקייה!!!
בגץ ושופטים עצמאים שומרים נגד שחיתות!
והכי חשוב, אני מנהל מחלקת ניתוחי לב ברמב"ם, בכל בתי החולים בצפון הצוותים הנפלאים שלנו, מכל המגזרים נלחמים ביחד, יום ולילה על חיי החולים!
כן, במחלקה שלי, מחלקת ניתוחי לב ברמב"ם יש, רופאות ורופאים, מוסלמים, נוצרים, יהודים דתיים וחילונים, וגם קצינים במילואים ביחידות מובחרות, ישראל במיטבה!
מערכת הרפואה בישראל בכלל ובחיפה ובצפון בפרט היא דוגמא לחיים ביחד של ערבים ויהודים שמצילים חיים ביחד!!!
הבגץ שומר על שוויון וזכויות המיעוטים!
את זה הם רוצים לשנות! אנחנו לא ניתן להם! אנחנו נילחם ביחד בבושה!!!
בגיל 18 התגייסתי לקורס טייס.
חברי הטייסים, כמו בקרב, יצאו ראשונים למאבק בעד הדמוקרטיה!!
הטייסים שיצאו למאבק נגד הרפורמה מסכנים את העתיד שלהם, את אהבת הטיסה והארץ שלהם, הם לא מפחדים!!!
גם אנחנו לא מפחדים!!!