אבחנה מדויקת של רופא 'מכבי' הצילה ילדה בת שש שסבלה מכאבים עזים
שלושה שבועות של בדיקות וטיפולים הסתיימו הודות לאבחנה מדויקת של הרופא של 'מכבי' שזיהה גורם זר באמה של ילדה בת שש שסבלה מכאבים עזים.
מערכת כרמליסט | עודכן: יולי 10, 2024

ילדה בת שש, שסבלה מכאבים עזים באמה במשך שלושה שבועות, נבדקה בבית חולים אך ללא תוצאות חד-משמעיות. היא עברה בדיקות אולטרסאונד וצילומי רנטגן, אך אלו לא העלו כל ממצא. לאחר טיפול אנטיביוטי בן עשרה ימים ללא הטבה, הגיעה הילדה למוקד הרפואה הדחופה של מכבי שירותי בריאות בחיפה, שם נבדקה על ידי ד"ר סעיד דראושה, מומחה לכירורגיה אורתופדית.
על אף שכל הבדיקות הקודמות היו תקינות, ד"ר דראושה הצליח לזהות חשד לגוף זר באמה של הילדה על סמך הערכה קלינית בלבד. הוא החליט לבצע פעולה כירורגית להוצאת הגוף הזר, שהייתה מאתגרת במיוחד בשל הזמן הרב בו שהה הקוץ ברקמה.
במהלך הפעולה, הוציא ד"ר דראושה, קוץ עץ באורך של כ-3 ס"מ ועובי של כ-2 מ"מ מאמה של הילדה. הקוץ גרם לה לכאבים עזים ולנפיחות שלא פסקה. בזכות אבחנתו המדויקת והטיפול הנחוש של הרופא, חדלה הילדה מלסבול והשתפר מצבה באופן ניכר.
ד"ר דראושה, מומחה לכירורגיה אורתופדית, במחוז הצפון של מכבי שירותי בריאות סיכם:" "לאחר אנמנזה ואוזן קשבת ומניסיוני עם חוש קליני הלכתי עד הסוף, האמנתי שיש גוף זר . אני רוצה להדגיש בהזדמנות זו על חשיבות אנמנזה טובה, להקשיב למטופל, להאמין בו ולסמוך על דבריו ולא לזלזל בהם. יש לנסות לתת את המקסימום שניתן כדי לעזור למטופלים ולהקל עליהם ולחסוך מהם תסכול או טרטור. מקרה כזה היה יכול בקלות להתפספס, אלא שחוש קליני טוב ואמונה שתלונות המטופל ובמיוחד בילדים שהם צודקים תמיד, הובילו אותי לנחישות והוודאות שאכן נמצא גוף זר. לא ויתרתי ועשיתי את הפעולה בהרדמה מקומית, ללא כאבים. פעולה של מספר דקות חסכה מהם הרבה. עבור מקרים כאלה קיים מוקד לרפואה דחופה בקהילה".


נושאים קשורים: מכבי שירותי בריאות, כירורגיה
Appreciate it for this fantastic post, I am glad I noticed this website on yahoo.