נשיא הפדרציה היהודית של בוסטון, הרב מארק בייקר, הגיע לביקור בחיפה
מערכת כרמליסט | עודכן: מרץ 15, 2023

נשיא הפדרציה היהודית של בוסטון, הרב מארק בייקר, הגיע השבוע לביקור בזק בחיפה. מטרת הביקור היתה, תמיכה בישראל ובאזרחיה בכלל ובחיפה בפרט. הרב בייקר נפגש עם אנשי מפתח בחברה הישראלית וחברי כנסת. את ביקורו בחיפה, הובילו הילה פרלמן-פניאל, מנהלת שותפות חיפה-בוסטון ורני בנדר, יו"ר השותפות.
בחיפה, נפגש הרב בייקר עם ראש העיר הד"ר עינת קליש -רותם, ומנכ״ל העירייה, ניר מריאש, וכן עם נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' רון רובין. כמו כן, הוא נפגש עם קבוצת צעירים, המשתתפים במגוון התוכניות הרבות של השותפות , בכדי ללמוד על האתגרים העכשוויים, על השפעת המצב הפוליטי על החברה הישראלית בכלל ובקרב הצעירים בפרט. הרב בייקר הביע את תמיכתה הבלתי מסוייגת של הCJP למדינת ישראל, וביקש להבין וללמוד כיצד ה-CJP יכולים לתמוך במדינת ישראל בימים קשים אלו.
ראש העיר, עינת קליש רותם, הביעה את דאגתה מהקרע בעם ברקע הרפורמה המשפטית והפגנות הענק נגד הממשלה. קליש הוסיפה ואמרה שחוק ההסדרים שהממשלה מבקשת להעביר בכנסת יהווה סכנה של ממש לעצמאותן של הרשויות המקומיות ולשירות שהן יוכלו לתת לתושבים, ולכן ביקשה את התערבות חברי הפדרציה במאבקים האלו.
הילה פרלמן, מנהלת שותפות חיפה בוסטון, שהובילה את הביקור ציינה: "מדינת ישראל והחברה היהודית בכל העולם, מצויים בימים קשים. החברה הישראלית הידועה בחוזקותיה, נמצאת היום במצב של משבר חברתי עמוק, אשר מוביל לפילוג וקיטוב. מילים רבות נכתבו על המצב אליו נקלענו כחברה וכמדינה. שותפות חיפה-בוסטון וה-CJP , כואבים את המתרחש בארץ בכלל ובמיוחד בשל התערערותה של לכידות החברה הישראלית. ביקור התמיכה של נשיא פדרצית בוסטון הCJP, מחמם את הלב ומפיח תקווה לאחדות ולערבות הדדית, במיוחד בימים קשים אלו. חשוב לציין שגם יהדות ארצות הברית ובוסטון בינהן, סובלת מהשלכות הארועים בארץ. מעבר לדאגה העמוקה למדינה שמדירה שינה מעיניהם, הם חווים אנטישמיות שטרם נראתה כמוה ".
מארק בייקר, נשיא הפדרציה היהודית של בוסטון: "כיהודי מצפון אמריקה שמרגיש אהבה ואחריות עמוקה לישראל ולעם היהודי, אני מבין שהשעה הזו היא שעת משבר קשה לעם היהודי כולו ולמדינת ישראל בפרט. ובזמן כזה, חשוב לנו להדגיש את מחוייבותנו העמוקה למדינת ישראל, לחברה הישראלית ולהמשכיות לכידות העם היהודי. שנת ה 75 שנה לייסודה של מדינת ישראל , מלווה במאבקים על היבטים רבים בזהותה היהודית והדמוקרטית של ישראל. אני מאמין בחוסנה של ישראל וממשיך לקוות שמשבר זה, יוביל למחוייבות רבה יותר ממגוון הקשת הפוליטית במדינה, להמשך בנייתה ושגשוגה של מדינת ישראל וללכידות החברה הישראלית. אין דבר חשוב יותר מלחזק ולשמר את הקשר בין הקהילות היהודיות ברחבי העולם, את הדיאלוג בינינו ואת אחדותנו כעם אחד. הCJP ימשיך לתמוך ולעמוד לצד ישראל, גם ובמיוחד בימים לא פשוטים אלה ונמשיך להשקיע בפרויקטים אשר יובילו לבניית חברה שיוויונית, מוסרית ומתוקנת.
נושאים קשורים: אוניברסיטת חיפה, עיריית חיפה, חיפה
Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.