עיד אל-בנאת: טירת כרמל מחדשת מסורת יהודית עתיקה
מערכת כרמליסט | עודכן: דצמבר 26, 2022

במרכז הצעירים והצעירות זוזו בטירת כרמל חודשה אמש (ראשון) מסורת יהודית עתיקה, עם ציון "עיד אל בנאת" – חג הבנות. מדובר בחג שנחגג על ידי חלק מהקהילות היהודיות בצפון אפריקה בראש חודש טבת, בימי חג החנוכה, ובמהלכו הועלו על נס העוצמה הנשית: הגבורה, החוכמה, והאחווה של נשים לאורך הדורות.
החג השתמר בחלק מקהילות ישראל בצפון אפריקה – תוניסיה, ג'רבה, לוב, אלג'יריה, תורכיה, סלוניקי ומרוקו. במהלך החג נהגו נשים מכל הגילים להתאסף לחגיגה שבה הן למדו, רקדו, שרו ושלחו זו לזו מתנות.
אמש, כאמור, צוין החג לראשונה במרכז זוזו בהשתתפות מנהלת אגף קשרי קהילה, אירמה אלואשווילי ונשים רבות בגילים שונים מקהילת טירת כרמל, שלקחו חלק בהדלקת נר שמיני של חנוכה. המשתתפות הביאו עמן דברי מתיקה כנהוג במסורת, הקשיבו להרצאה מרתקת של רחלי פרץ, שהסבירה את משמעות החג ומקורו, סמליו וחשיבותו, למדו יחד, שרו ושלחו ברכה ותפילות.
רינת לפידות, מנהלת מרכז הצעירות והצעירים זוזו: "כפר הסטודנטים והסטודנטיות של טירת כרמל משלב את הערכים המרכזיים שמקדמת העירייה בכלל וזוזו בפרט – עידוד השכלה גבוהה וחיזוק הקהילתיות. הודות למלגת לימודים, הסטודנטים והסטודנטיות מגבשים קהילה משמעותית ומשפיעה, שבין השאר גם מחדשת מסורות כמו עיד אל בנאת. תוך כדי ארגון החג נפגשו הסטודנטים והסטודנטיות, למדו ויצרו יחד, וגיבשו מפגש ששם דגש על העוצמה של המנהיגות הנשית וחשיבותה לאורך הדורות, ועל הכח שלנו כנשים בקהילת טירת כרמל".
נושאים קשורים: טירת כרמל

