יום הרופא: עלייה לצורך עלייה

| עודכן: ינואר 14, 2021


לפני 30 שנה הגיעה ד"ר ליליאן בלום לישראל מברזיל כעולה חדשה כדי להגשים חלום – ללמוד רפואה ולהגשים את החלום הציוני. בנוסף לתפקידה כמומחית ברפואת המשפחה ומנהלת רפואית מרחבית ב'מכבי' בחיפה, היא מסייעת לאלפי עולים חדשים מברזיל לצעוד בדרך בה צעדה לפני שנים רבות

השבוע יצוין בישראל "יום הרופא" (11.1) שמזכיר לנו לעצור לרגע ולומר תודה לרופאים לרופאים שלנו.

מי שחוותה אתגרים בדרכה לעולם הרפואה היא ד"ר ליליאן בלום, רופאת משפחה של 'מכבי' מחיפה. היא הגיעה ארצה בגיל 17 לבדה מברזיל כדי להגשים את החלום להיות רופאה בשילוב עם הגשמה ציונית. לפני כ-5 שנים החל גל עלייה משמעותי מברזיל, הנמשך גם בימים אלה. 

ד"ר בלום מספרת על ההתנדבות שלה עבור העולים החדשים מברזיל: "בשנים האחרונות הייתה עלייה משמעותית בכמות העולים מברזיל שבאו למרפאה. ראיתי צורך ממשי של העולים החדשים וחברתי לארגוני העולים מברזיל, וביחד אנו פועלים למענם להעניק להם שירות רפואי יעיל ומכבד בשפתם". 

תחילה פעלה ד"ר בלום לשפר את הידע הבסיסי של העולים על מערכת הבריאות בישראל. במסגרת זו, ד"ר בלום מעבירה הרצאות בפורטוגזית (ובספרדית) בפני קבוצות של עולים חדשים מברזיל ועונה על שאלות רבות. ההרצאות ניתנות לצפייה באינטרנט, ושודרו ברחבי דרום אמריקה, שם זכו לאלפי צפיות. בגלל הקורונה – ההרצאות עברו ל-zoom. 

"מכבי שירותי בריאות", החלה להפעיל לאחרונה  שירות תרגום עבור חבריה גם בפורטוגזית ובספרדית. "אני מלאת תודה והערכה למכבי", אומרת ד"ר בלום. "זו החלטה נהדרת מהבחינה ההומניטרית, זה כמובן גם מרגש אותי באופן אישי לסגור מעגל ולראות שהצלחתי להביא לעולים החדשים מברזיל, את מה שהיה כל כך חסר לי כשאני הגעתי" ד"ר בלום מאמינה מאוד בעידוד עלייה של יהודים מברזיל. בהסברה נכונה, נושא הבריאות יכול להטות את הכף אצל רבים לטובת העלייה. לדבריה,  העולים מברזיל הם מוכשרים, בעלי יכולת להשתקע בהצלחה במדינה שלנו – להתגייס לצבא, ללמוד באוניברסיטאות, להשתלב במהירה מקצועית ותרבותית, ולתרום לחברה שלנו. "צריך אמנם סבלנות, אבל מניסיון אישי, אין לי ספק שזה שווה את ההשקעה." היא מסכמת. "אני אוהבת את המקצוע שלי, ושמחה לעזור לבאים בדלת מרפאתי. ".



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *