תרגיל רחב היקף התקיים במרכז הרפואי לגליל
מערכת כרמליסט | עודכן: נובמבר 2, 2021

במרכז הרפואי לגליל בנהריה התקיים היום (שלישי) תרגיל רחב היקף, בהשתתפות פיקוד העורף (צה"ל), מד"א והאגף לשעת חירום במשרד הבריאות.
עפ"י תרחיש התרגיל, שנקרא "ויסות שניוני", היה צורך להעביר כ-30 מטופלים מהיחידה לטיפול נמרץ ומהאגף הכירורגי, אל ביה"ח שערי צדק בירושלים, בעקבות ירי טילים לעבר נהריה, במטרה לפנות מקום לפצועים שעלולים להגיע למרכז הרפואי כתוצאה מתרחיש זה.
במהלך התרגיל, שנמשך שלוש שעות, נעשה שימוש ברכבי חירום והצלה שונים, וביניהם אוטובוס-אמבולנס של מד"א, שנועד להעברה מרוכזת של כ-15 מטופלים בו זמנית. בתפקיד המטופלים שימשו חיילים מפיקוד העורף ואף נעשה שימוש בבובות.
יצוין כי תרחיש דומה אירע במלחמת לבנון השנייה, בשנת 2006, אז נפלו מאות טילים על נהריה תוך פרק זמן קצר, שאחד מהם פגע במחלקת העיניים של המרכז הרפואי. למרבה המזל, לא היו נפגעים בנפש בעקבות פינוי המטופלים לביה"ח התת-קרקעי.
סגן מנהל המרכז הרפואי, ד"ר צבי שלג, שהוביל את התרגיל מטעם ביה"ח: "התרגיל היה מוצלח ומלמד. בשנים האחרונות התקיימו יחסית מעט תרגילים של 'ויסות שניוני' בישראל, במסגרתו מועברים מטופלים מבית חולים אחד לשני, ומכאן החשיבות הגדולה של תרגיל זה. עלינו להיות מוכנים לכל תרחיש, במיוחד כשמדובר במרכז רפואי כמו שלנו, המהווה את המערך הקדמי-הכירורגי המרכזי במדינת ישראל, כ-10 ק"מ מהגבול הצפוני. בשנים האחרונות טיפלנו ב-3,000 פצועים ממלחמת האזרחים בסוריה, מה שהפך את ביה"ח שלנו למרכז כירורגי מוביל, אליו יגיעו מרבית הפצועים – אזרחים וחיילים כאחד – במקרה שתיפתח חזית צפונית או חלילה תפרוץ מלחמה. אני מודה לצה"ל, מד"א ומשרד הבריאות על שיתוף הפעולה".
אלי בין, מנכ"ל מד"א: "כחלק מהשמירה על כשירות מבצעית וכוננות בכל עת, משתתף מגן דוד אדום בתרגיל השנתי, לצד פיקוד העורף, כוחות הביטחון, כיבוי אש ובתי החולים. בתרגיל שנערך הבוקר ניתן דגש לשימוש ברכבים הייחודים של מד"א, תוך שיתוף פעולה מהיר, מקצועי ויעיל בין גופי החירום ובתי החולים על מנת שאזרחי ישראל ידעו שבעת חירום, יש להם על מי לסמוך ".

