תערוכה לזכרם של רות ואריק פרץ תוצג בטירת כרמל

"דרך העיניים שלי": תערוכה ייחודית של יוצרים בעלי מוגבלות שכלית - התערוכה, שתוצג לאורך חודש דצמבר במתנ"ס טירת כרמל, תוקדש לזכרם של רות ואריק פרץ ז"ל, נערה בעלת צרכים מיוחדים ואביה, שנרצחו במתקפת הטרור של ה-7 באוקטובר במתחם המסיבה בקיבוץ רעים.

| עודכן: דצמבר 3, 2023

רות ואריק פרץ ז"ל. קרדיט:שימוש לפי ס'27א לחוק זכויות יוצרים

לרגל חודש המודעות לזכויות אנשים עם מוגבלויות, תוצג החל מיום ראשון הקרוב (3.12) במתנ"ס טירת כרמל, תערוכה ייחודית שבה יציגו את עבודותיהם אמנים בוגרים בעלי מוגבלות שכלית, תחת הכותרת "דרך העיניים שלי". התערוכה מוקדשת לזכרה של רות פרץ ז"ל, נערה בעלת צרכים מיוחדים ואביה אריק ז"ל, שנרצחו במתקפת הטרור של ה-7.10 במתחם המסיבה סמוך לקיבוץ רעים.

הפרויקט יצא לדרך ביוזמת אגף הרווחה והשירותים החברתיים של עיריית טירת כרמל – צוות שיקום ומובילים אותו מדריכי הצוות, רועי אגסי ומירי גיגי, בהנחיית המטפלת באמנות, חגית שלו. האמנים, המתגוררים בקהילה וחברים בתוכנית "סביבה תומכת" של אגף הרווחה והשירותים החברתיים, תיעדו את עצמם מבעד לעיניהם ויציגו בתערוכה הצצה לעולמם הפנימי והעשיר באמצעות ציור גוף.

תחילת התהליך היתה בשיח קבוצתי סביב נושא דימוי גוף ותפיסת העצמי, במהלכו הוצפו מחשבות על רגשות, תחושות, משאלות לב, ניראות חיצונית ועוד. לצד זאת, שיתפו החברים את הקבוצה בחוויותיהם האישיות, בפחדים, בתחושות דחייה ורתיעה, שונות ומקומם בחברה.
רועי אגסי מדריך הצוות מספר: "תוך כדי התבוננות באופן עבודתם, גילינו שהאמנים אינם מסוגלים להתרכז ולהתמקד בגוף השלם, לכן, על מנת להקל עליהם, החלטנו לחלק את הגוף לשלושה – רגליים, גו (טורסו) ופנים, כך שכל חלק עסק בנושאים חיצוניים ופנימיים שונים".

לדברי מירי גיגי, מדריכת הצוות, תהליך העבודה היה משמעותי עבור חברי הקבוצה, שמצאו בה מקום לעסוק בדימוי עצמי, בזהות, בהשתייכות ובקבלה. "החברים הביעו את התחושות שעולות בהן, עם משפטים כמו 'כשהייתי עצמאי היתה לי פרטיות', 'מה שהיה כבר לא יחזור', 'הרגשתי שאני בונה את עצמי מחדש' ועוד. מהמשפטים הללו הם יצאו לעבודת היצירה, וכשהתבוננו בתוצר המוגמר הציפה את החדר תחושת גאווה".
"ציור גוף הוא כלי השלכתי מעולם הטיפול באמנות, ובתערוכה הזו היוצרים פותחים צוהר לעולמם כפי שרק הם רואים את עצמם"
, מוסיפה גיגי, "המבקרים בתערוכה מוזמנים להתבונן בעבודות ולגלות שדמותם משתקפת ביצירות, וכל אחד יכול למצוא חלקים שאיתם ניתן להזדהות".

"סביבה תומכת", התוכנית בה חברים האמנים המציגים בתערוכה, היא תוכנית המספקת שירותי תמיכה, ליווי והכוונה לבוגרים עם מוגבלות שכלית התפתחותית מגיל 21 ומעלה, המתגוררים בבית משפחתם או בגפם. מטרת התוכנית היא לאפשר להם אורח חיים נורמטיבי בסביבתם הטבעית בקהילה; בניית תוכנית התערבות פרטנית בתחום האישי, החברתי והתעסוקתי ולימוד כישורי חיים ומיומנויות חברתיות.

התערוכה תוצג לאורך כל חודש דצמבר, בימים א'-ה' בין השעות 18:00-10:00 במתנ"ס טירת כרמל, רח' ז'בוטינסקי 43. הכניסה חופשית. אירוע ההשקה החגיגי יתקיים ביום שלישי, 5.12.23, בשעה 17:00.

צילומים: דוברות עיריית טירת כרמל
צילומים: דוברות עיריית טירת כרמל
צילומים: דוברות עיריית טירת כרמל
צילומים: דוברות עיריית טירת כרמל

נושאים קשורים: טירת כרמל, בעלי מוגבלויות, תערוכה


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *