דינו זוף: "בזכות החדות שלו, אברהם קליין הציל לאיטליה את הזכייה בגביע העולם"

| עודכן: אפריל 23, 2023

צילום: ברכה בריל

לא משעמם לשופט הבינלאומי לשעבר, החיפאי אברהם קליין בתקופת הפנסיה. תחנות טלוויזיה וסופרים פוקדים את הכרמל במטרה לראיין אותו על המשחקים הגדולים בהיסטוריה שבהם שפט. צוות של שלושה אנשים מערוץ נחשב בטלוויזיה הספרדית מראיין ואנשי טכניקה, נחתו בארץ כדי לספר את סיפורו האישי והמקצועי, לתוכנית הפופולארית "גיבורי הספורט". וכרגיל, גם 40 שנה אחרי, הם זכו בסיפורים חמים במיוחד. הידעתם שמטבע של לירה ישראלית ישנה שיצאה מהמחזור בזמן האינפלציה , שימשה "עבור המזל" בשני משחקי גמר וברבע הגמר במונדיאל-1982 במשחקים היסטוריים?

"היה זה זמן הפציעות אחרי הדקה ה-90 באצטדיון בברצלונה. הובלנו 2:3 על נבחרת ברזיל האדירה, שהייתה הפייבוריטית ונלחמנו בשיניים על כל כדור וכל דקה. בדיוק אז, בשיא המתח, ברזיל שלחה כדור שנעצר על הקו. פחדתי מאוד שהשופט, קליין הישראלי במקרה הזה, יפסוק על שער. אבל השופט היה חד מאוד וראה מקרוב שהכדור לא עבר את הקו במלוא היקפו. יכול להיות ששופט בכיר היה פוסק אחרת. בזכות החדות של קליין הצלחנו לגרום שהשלושער ההיסטורי של פאולו רוסו ינצח את המשחק ה-2:3, ומשם רצנו עד לגמר", אמר השוער האיטלקי המהולל דינו זוף..

אברהם קליין יחד עם השוער האגדי של איטליה דינו זוף צילום: ברכה בריל

כמובן שקליין הוא הישראלי הראשון שנעשתה עליו תוכנית בת 75 דקות בערוץ הנחשב, שתשודר בקרוב. במהלך הצילומים, השתתף רועי מלכא, סמנכ"ל אצטדיון סמי עופר שהיה בן 12 בעת המשחק . גם הוא דיבר על זיכרונותיו מהדקה האחרונה ההיא, בעת שחזה בטלוויזיה מביתו כמובן.. ההדגמות נעשו באמצעות אחד הכדורים ששימש את גמר במונדיאל באחרונה בקטאר, בזכייה של לאו מסי וחבריו מארגנטינה מול צרפת.

במהלך הקרנת הסרט השתתף השופט הברזילאי ארבדלו קואלו שניהל את הגמר בספרד-82" בין איטליה לגרמניה, 1:3.  קליין היה הקוון במשחק וההגרלה בין הקבוצות לגבי מיקומן בשדה בפתיחה נעשה באמצעות לירה ישראלית ישנה, "עבור המזל". עכשיו אפשר לגלות כי הלירה הישראלית שיצאה מהמחזור בזמני האינפלציה של שנות ה-80', שימשה גם את ההגרלה בפתיחת המשחק בין איטליה לברזיל שבו שפט קליין.

על סמך הצלחת קליין, קואלו שמח לקבל את הלירה להגרלת הגמר. קואלו שאל את קליין בטלפון לצורך הסרט איך הרגיש במשחק, כשברקע הייתה ההחלטה שאם יהיה צורך במשחק חוזר לגמר, אחרי תיקו ב-120 דקות, קליין היה שופט בו לפי החלטה מוקדמת. השופט הישראלי לא נכנס לפירוט והסתפק בחוויה כקוון.

בין הישראלים שרואיינו לצורך הכתבה היו עוזי דן, עורך חטיבת הכדורגל העולמי בעיתון "הארץ", ושדר הרדיו הוותיק אליהו בן-און. דני נוימן חבר קרוב של קליין שליווה אותו במהלך הקריירה, רואיין בחיפה על ההד שקיבל קליין בישראל על שיפוט במשחק רבע הגמר המדהים.

אברהם קליין יחד עם סמנכ"ל אצטדיון סמי עופר רועי מלכא צילום: ברכה בריל

נושאים קשורים: מונדיאל, אברהם קליין


תגובה אחת על “דינו זוף: "בזכות החדות שלו, אברהם קליין הציל לאיטליה את הזכייה בגביע העולם"”

  1. אבינועם פורת הוא מבכירי וותיקי עיתונאי הספורט בארץ. מזה עשרות שנים הוא מכסה בכתיבתו הצבעונית את כל ענפי הספורט. אני תמיד נהנה לקרוא את כתבותיו ואף מרגיש שזכיתי להיות בין מושאי הסיקור העיתונאי שלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *