בני גנץ בהצהרה בצפון: "מדינת ישראל והחברה הישראלית חזקות יותר מהטרור ומכל אירוע קשה ככל שיהיה"
מערכת כרמליסט | עודכן: אפריל 9, 2023
שר הביטחון לשעבר ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיע הבוקר (ו') לגליל המערבי לאחר שהעביר את חופשתו לאזור במטרה לחזק את התושבים. בראשית הסיור נפגש גנץ עם משה דוידוביץ, ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום יישובי קו העימות, ביחד עם ראש מועצת שלומי גבי נעמן. בסיום מסר גנץ הצהרה לתקשורת.
מדברי יו״ר המחנה הממלכתי בני גנץ:
״באתי לצפון לשמוע ובעיקר לחזק.
אני מבקש לחזק את התושבים ואת המנהיגים המקומיים ואת הציבור כולו שימשיך לבוא לצפון גם כעת. אני בטוח גם שמדינת ישראל תדע לפצות את בעלי העסקים פה שעומדים מול הטרור.
המסר שלי לאויבינו ברור – אל תתבלבלו, צה״ל חזק, אני מכיר את המוכנות, ישראל חזקה והתושבים חזקים. אם נצטרך להפעיל יותר כוח נעשה זאת ולבנון, חיזבאללה וחמאס ישלמו את המחיר.
תקופת הרמדאן אמורה להיות תקופה של תפילה ושלום, של משפחה ופולחן, כל אחד לפי אמונתו ויש לצערי קיצוניים שמספרים סיפורים. מדינת ישראל שומרת על חופש הפולחן ומאפשרת תפילות בהר הבית ויש מי מנצלים את זה לצרכי טרור ולזה אסור להסכים.
מדינת ישראל יכולה להמשיך לפעול בכל הזירות.
אני מבקש להביע צער על הירצחן של שתי הצעירות בפיגוע הקשה הבוקר . מדינת ישראל והחברה הישראלית חזקות יותר מהטרור ומכל אירוע קשה ככל שיהיה״.
משה דוידוביץ ראש המועצה האזורית מטה אשר ויו"ר פורום קו העימות:
"אני מגבה את צה"ל ואת כוחות הבטחון בפעילותם להגנה על תושבי הצפון וקו העימות. אמנם התגובה בלבנון לפנות בוקר היתה מדודה ומידתית, יחד עם זאת הפרת השקט והשגרה בעת שהמוני ישראל נופשים בגליל מחייבת תגובה. פתחנו הבוקר את כלל אתרי התיירות, עסקים וחופי הרחצה בתקווה שהמשך חג הפסח יעבור בשקט ושלווה. אני מבקש מהציבור להיות עירני ולהמשיך לעקוב אחר ההנחיות.
אני קורא לממשלת ישראל להעביר את התקציבים שהובטחו בתכנית 'מגן הצפון' לטובת מיגון לתושבים כדי שלא נראה פה אסונות שאחר כן נצטער עליהם".
גבי נעמן, ראש מועצה מקומית שלומי: ״אמש שלומי ספגה מטר ירי רקטות אשר נבלם על ידי כיפת ברזל. ללא הגנה זו היינו במקום אחר לחלוטין. יחד עם זאת תושבי שלומי אינם מוגנים וערוכים לקראת מתקפה כזו. אני מודה לבני גנץ על כך שבתקופת כהונתו כשר בטחון קידם תקציבים לטיפול בניית המ״מדים החסרים לתושבי שלומי והביא להקמת חומת גבול הצפון. לצערי, הממשלה הנוכחית קיצצה ב 90% את התקציבים החיוניים הללו. מייד לאחר יום העצמאות אנו נצא למאבק ללא פשרות למען בטחון תושבי שלומי, כ-5000 תושבים, בתקווה שנענה לאוזן קשבת של הממשלה״.
נושאים קשורים: בני גנץ, משה דוידוביץ, שלומי גבי נעמן