איגוד ערים להגנת הסביבה אזור מפרץ חיפה ורשות נחל הקישון אירחו היום את וועדת המנכ"לים בהרכבה החדש בעקבות הקמת הממשלה
מערכת כרמליסט | עודכן: ינואר 31, 2022

היום נערך סיור של ועדת המנכ"לים בראשות מנכ"לית משרד רה"מ החליפי, נעמה שולץ וסמנכ"ל המועצה הלאומית לכלכלה, יובל אדמון כחלק מהתוכנית לפינוי התעשייה הפטרוכימית ופיתוח עתידי של מפרץ חיפה.
המשלחת הבכירה ביקרה במפרץ חיפה, ערכה תצפית מנוה שאנן לכיוון המפרץ ולאחר מכן סיירה בבז"ן ובחוות מיכלי תש"ן בקרית חיים. את הביקור חתמה המשלחת בסיור בפארק הקישון בחיפה
בו הציגה להם מנכ"לית הרשות, שרון נסים, את החזון הירוק למטרופולין, הנשען על מרחב הנחל בין בריכות נשר ועד שפך הקישון לים באזור מעגן הדיג, כולל קישורים ירוקים וחיבור נחלים סעדיה וגדורה לקישון.
רשות נחל הקישון מברכת על היוזמה לקידום החלטת ממשלה לשינוי פני מפרץ חיפה למען איכות חיי התושבים.
עם הגעתם לנקודת המפגש, לא יכלו המשתתפים לפספס את ריחות הדלק העזים שהיו באוויר, אשר נישאו מאזור בז"ן על ידי רוחות מזרחיות.
לאחר מכן נפגשו הנציגים גם עם אנשי איגוד ערים חיפה להגנת הסביבה
איגוד ערים העביר את המסר לפיו הציפייה היא שכלל התעשייה הפטרוכימית – בז"ן, תש"ן ודשנים, תיסגר בהקדם האפשרי. ועל כן יש לפעול במהירות למציאת פתרונות של היערכות משק האנרגיה כדי להבטיח את הפסקת הזיקוק מבז"ן בהקדם.
עו"ד שרית גולן שטיינברג, יו"ר איגוד ערים: "אני רוצה להודות לממשלה על כך שבקווי היסוד שלה ישנה התייחסות למפרץ חיפה. ברור לנו שבלתי אפשרי לעצור את הפעילות הפטרוכימית מהרגע להרגע וגם השותפים סביב השולחן שלי מבינים זאת. עם זאת, אנו דורשים לנקוט בצעדים אופרטיביים בהקדם על מנת לקדם את סגירת בז״ן מהר ככל הניתן. צריך לזכור כי מדובר במתחם מזהם אשר ימשיך לזהם ולהשפיע לרעה על האזור כולו עוד שנים רבות כל עוד נאפשר לו לפעול. לתושבי האזור אין זמן לחכות בזמן שהם נלחמים בתחלואה העודפת וחייבים לצאת לדרך."
ד"ר ליהי שחר ברמן, מנכ"לית איגוד ערים: "נכונותה של הממשלה לפעול לסגירת התעשייה צריכה להיות מלווה בהיערכות לקראת העניין על פי ההסכמים והתכניות הקיימות. כל פעולה שתינקט כחלק מתהליך הפינוי חייבת להיות מתואמת עם תהליך הסגירה, על מנת שלא לעודד את בז"ן להמשיך ולייצר אלא לעודד אותם לסיים את פעילותם בהקדם."