סוף טוב הכל טוב
עד הדקה ה-92, רבים פינטזו על כותרות למשחק הגביע כמו "צמד חמד", "קאמבק" ו"בכורה מחודשת חלומית", כותרות הולמות לאיך שהתנהל המשחק ברובו, אך מכבי חיפה כמו מכבי חיפה, אוהבת להסתבך במשחקי הגביע. למרות צמד של תומר חמד ועוד שער בכורה של קינדה, הירוקים ספגו 3 שערים ב-26 דקות, הגיעו להארכה, אז סוף פודגוראנו, כבש את שערו הראשון בבוגרים של מכבי והוציא למארחים מכפר סבא את הרוח מהמפרשים. אגב, אתם זוכרים פעם קבוצה ששלושה משחקניה כבשו "שערי בכורה" במשחק אחד?
בן סער | עודכן: ינואר 29, 2024

יותר מ12 וחצי שנים חלפו מאז כבש תומר חמד לאחרונה במדי מכבי חיפה אי שם במאי 2011. היום, בבכורה המחודשת שלו בהרכב, כבש חמד שני שערים בצורה הכי אופיינית לו, פנדל ונגיחה חזקה לפינה. לקראת סוף המשחק, חמד הוחלף, ואז הגיע גם שער שוויון של הפועל כפ"ס בתוספת זמן והבכורה של חמד כבר החלה להיראות כבכורה חמוצה. גדי קינדה, עוד שחקן שהגיע בחלון ההעברות של ינואר, גם היה לוהט הערב: שער בכורה בפתיחה, בישול בשער השלישי לחמד, והיה דומיננטי במרכז השדה ומעלה.
היו לא מעט סיבות היום לכך שהירוקים מחיפה הגיעו להארכה מול קבוצת שסוגרת את הטבלה בליגת המשנה: מסאי דגו, עושה רושם כמאמן שלא מתייחס ברצינות מדי למפעלי הגביע, ברביעי האחרון בגביע הטוטו, הוא הציג הרכב פושר והחלטות מעוררות מחלוקת בחילופים וגם הערב, דגו כבר הרגיש שהניצחון בכיס, והוציא שחקנים שהיו במומנטום כמו שימיץ' הבלם וקינדה שהיה נהדר.
אי אפשר לבוא בטענות רק למאמן. ההגנה הייתה הערב חלשה מאוד במחצית השנייה. איתמר ניצן, שחזר לשער של מכבי, הראה מדוע הוחלט להרכיב את שריף כיוף במקומו בעמדת השוער הראשון, דוגמת השער השני שספג ניצן בבעיטה חופשית שלעניות דעתי, הייתה צריכה להיעצר על ידיו, כמו עוד כמה כדורים במשחק שהיה צריך לתפוס בשתי ידיים. גם העובדה שההגנה החיפאית נכשלה פעם אחר פעם מול ההגבהות של עלי חטיב, שחקן שנמצא בשלהי הקריירה שלו ונמצא הרחק מרגעי השיא שלו, מעלה סימני שאלה לגבי ההמשך. מכבי חיפה ששמרה על רשת נקייה במשך 5 משחקים ברציפות(ליגה וגביע הטוטו), ספגה 3 שערים ב26 דקות!
המגרש היה קטסטרופה, מלא שלוליות וקשה למשחק, גם השופט היה קטסטרופה (כלפי שתי הקבוצות), עם החלטות הזויות שעלו לשתי הקבוצות בחלק מהשערים שספגו, אבל זה לא תירוץ – מכבי חיפה צריכה לשנות את הסוויץ' במשחקי הגביע ולא לסמוך על המומנטום שצברה בליגה כי במפעלים האלה, אף קבוצה לא תחשבן לה ותנצל כל נקודת תורפה שקיימת, גם אם זו קבוצה מליגה נמוכה.
סך הכל היו גם דברים טובים במשחק היום :), שערים בבכורה לחמד וקינדה, שער בכורה לפודגוראנו בבוגרים (סוף סוף), צריך לבדוק האם אי פעם כבשו שלושה שחקנים שער בכורה במשחק אחד? ואיך אפשר בלי חלאיילי, שנכנס כמחליף וחתם את המשחק עם צמד בדקות האחרונות של ההארכה השנייה.

נושאים קשורים: מכבי חיפה, ניצולי שואה, גביע המדינה