קריית מוצקין: רצף של אירועי ונדליזם כנגד מוסדות דת אמש הושחטה סוכה שצמודה לבית כנסת ותחנת שיטור עירוני
אלמונים הרסו סוכה שהוצבה ליד בית כנסת "אוהל שרה ויצחק". המתפללים שהגיעו, נדהמו למצוא את הסוכה כשהיא הרוסה לחלוטין ומוטלת על הרצפה.
מערכת כרמליסט | עודכן: אוקטובר 6, 2023

הפתעה לא נעימה חיכתה למתפללים בבית הכנסת בקריה, עת הגיעו לבית הכנסת – הם מצאו את הסוכה שהוקמה בצמוד לבית הכנסת כשהיא הרוסה, מפורקת ומוטלת על המדרכה.
נכון לכתיבת שורת אלה, המתפללים שהיו באירוע, אינם יודעים להצביע על חשודים במעשה אולם יש להם חשד סביר שמדובר במעשה ונדליזם נטו ולא מתוך איזו אידיאולוגיה. עם זאת, החשש הוא שמעשה זה יגביר את הפילוג בין דתיים לחילוניים. אירוע זה מצטרף לשורה ארוכה של אירועי תרבות יהודים בקריית מוצקין שזוכים להתנכלות לאחרונה, נציין את פיצוץ אירוע הסליחות של המועצה הדתית בעיר, השחטת שלטים של מפלגות דתיות בעיר וכתיבת המילה "פרענק" על פרוצוף המועמדים הדתיים, אירוע של תליית שלטים בכל העיר המזהירים מפני הדתה מכוונת, בנוסף נשלחו כמה עשרות אלפים של מסרונים בזו הלשון, וחותם את הזוועה הוונדליזם בסוכה הצמודה לבית הכנסת "אוהל שרה ויצחק"

נחום מזוז, יו"ר הציונות הדתית ומפלגת האחדות בקריית מוצקין: "קיבלתי הודעה כי בוצע ונדליזם בסוכה הצמודה לבית הכנסת "אוהל שרה ויצחק" והיא מפורקת על המדרכה. הגשתי תלונה בשיטור הקהילתי שם נאמר לי להמשיך טיפול במשטרת זבולון. לצערי זה לא המקרה היחיד לאחרונה בארץ וזה מטרף למקרים קשים אחרים. אנחנו בתקופת בחירות לא פשוטות בעיר ואנשים צריכים להירגע אחרת נאבד את העיר ונגיע למקומות אפלים".

תושבים רבים כואבים לראות את האלימות והפילוג המשתוללים בארץ סביב אירועי דת ומסורת, נושאים שהיו בעבר טאבו ונראים כאילו עברו שינוי והיום אין פרה קדושה שלא ניתן לשחוט. כואב עוד יותר לראות את הדבר בערי הקריות וחיפה שידועים בפלורליזם וקבלת האחר
הציבור הדתי/מסורתי מרגיש מותקף עקב רצף האירועים ונראה שעתיד להצביע באחוזים גבוהים בבחירות לרשויות המקומיות, מה שיהווה לשון מאזניים בלא מעט רשיות בינהם גם קריית מוצקין, חיפה וטירת הכרמל