ביטחון התושבים מעל הכל
מערכת כרמליסט | פורסם: מרץ 2, 2022

ראש העיר סיכם עם השר לביטחון פנים על הגדלת כמות השוטרים בנקודת המשטרה בעיר, והוספת ניידת 24/7 ליישוב
השר לביטחון פנים, עמר בר לב נפגש עם ראש עיריית יקנעם, סימון אלפסי נפגש עם והעלה בפניו את נושא נקודת המשטרה ביקנעם.
ראש העיר אמר לשר שיש חוסר משווע בשוטרים בעיר, והדבר פוגע בתחושת הביטחון של התושבים.
ראש העיר סיפר לשר שביקנעם יש ניידת משטרה אחת בלבד שנותנת מענה גם ליישובי המועצה האזורית מגידו, וכן לכבישי 6 ו-70, כך שברוב הזמן היא משרתת את יישובי המועצה האזורית מגידו ואת כבישי 6 ו-70 ולא את תושבי העיר.
השר אמר לראש העיר שהוא ער לבעיה ולאחר בדיקתו את הנושא הוא החליט שנקודת המשטרה ביקנעם תתוגבר בעשרה שוטרים נוספים ובעוד ניידת 24/7 כך שבעיר יהיו שתי ניידות של המשטרה, ואלו יצטרפו לשיטור העירוני.
כפועל יוצא של ההחלטה הודיע מפקד מחוז הצפון במשטרה, ניצב שמעון לביא לראש העיר שהמשטרה החלה בגיוס השוטרים, ולאחר שיושלם גיוסם בשבועות הקרובים הם יגיעו לעיר ויתגברו את נקודת המשטרה בעיר.
ביקנעם פועלת כיום נקודת שיטור עירוני שכוללת עשרה פקחים ועשרה שוטרים וניידת, ועתה כאמור יצטרפו לנקודת השיטור בעיר עוד עשרה שוטרים נוספים.
בשיטור העירוני רשמו מספר הצלחות בחודשים הקרובים שעה שהצליחו לתפוס חוליות שניסו לגנוב רכבים או חלקים מהם, וכן חוליות שניסו לפרוץ לבתים.
ראש העיר, מר סימון אלפסי:
"אני מברך על החלטת השר לביטחון פנים שהיא מחויבת המציאות. יקנעם גדלה ונקודת המשטרה הנוכחית כבר מזמן קטנה על היישוב. בנוסף לכך יש את יישובי המועצה האזורית מגידו וכן את כביש 6 וכביש 70 מה שאומר שהניידת הנוכחית כמעט ולא נותנת מענה ליקנעם. אני מודה לשר לביטחון פנים, עמר בר לב ולמפקד המחוז, ניצב שמעון לביא על היענותם לבקשתנו להגדלת מצבת השוטרים בעיר. כך נוכל לתת מענים ותחושת ביטחון רבה יותר לתושבי העיר. אני שמח שמפירות עבודתנו ועמלינו ייהנו גם תושבי היישובים במועצה האזורית מגידו שכן המשטרה תשרת גם אותם".
נושאים קשורים: יקנעם