הנער הרוצח מעין כרם – איך זה שעד היום לא יודעים מי הוא?
עו"ד שני אלקובי | עודכן: נובמבר 21, 2022
שנת 1986, שכונת עין כרם, לילה. נער שטרם מלאו לו 14 שנים לוקח את רובה ה- M-16 ששייך לאביו מהמילואים ויורה מטווח אפס בהוריו שישנים במיטתם ולאחר מכן ממשיך ויורה בזו אחר זו בשתי אחיותיו שגם הן ישנות. כל בני המשפחה נהרגים במקום והיחיד שנותר בחיים הוא הנער הרוצח. לימים הוא יספר כי שד ירוק הנחה אותו לבצע את סדרת מעשי הרצח.
שנת 2021, עד היום לא ידועה זהותו של הנער, שהפך לאדם בוגר. השמועות מספרות שהוא נשוי, אב לילדים ומסודר כלכלית. בין היתר, מכיוון שלאחר שרצח את כל בני משפחתו הוא גם זכה להיות היורש היחיד של כל הרכוש שהותירו אחריהם. את העונש שנזגר עליו בגין רצח כל בני משפחתו, 6 שנות מאסר, כבר מזמן סיים לרצות ועל פניו נראה שהוא בנה לעצמו חיים חדשים.
את הסיפור הזה, שנשמע כאילו נלקח מסרט אימה, הפכו לפני כחודש לסדרה דוקומנטרית שלא מפסיקים לדבר עליה. הסידרה שנקראת "המניע", מנסה להתחקות אחר המניע של הנער לבצע את הרצח.
יחד עם זאת, מלבד המניע של הנער ישנה שאלה נוספת שעוררה סערה – איך זה שעד היום, 35 שנה לאחר הרצח, זהותו לא ידועה? איך יתכן שהוא מסתובב בינינו כאדם חופשי מבלי שדבק בו אות קלון שיאפשר לזהות אותו, על אף המעשה הנורא שעשה?
למעשה, הוא יכול להיות כל אחד.
דיונים משפטיים בדרך כלל מתקיימים בדלתיים פתוחות, תוך פרסום שמו וזהותו של הנאשם. יש לכך חשיבות עצומה מכיוון שדיונים שמתנהלים בדלתיים סגורות ותחת איסור פרסום, לא יכולים לעמוד לביקורת ציבורית. באופן כללי, כחברה חשוב לנו שפסיקות בתי המשפט יתפרסמו באופן פומבי, על מנת שנוכל לוודא שמשפטים מתנהלים באופן הוגן ושוויוני וללא משוא פנים.
אחד החריגים לכלל הפומביות הוא דיונים שמתנהלים בבית המשפט לנוער. כאשר מדובר בנאשמים שביצעו עבירות בהיותם קטינים, האינטרס הציבורי בפרסום הדיון נסוג הרחק אל מחוץ לכותלי בית המשפט מפני האינטרס האישי של הקטין ששמו וזהותו לא יתפרסמו.
בתי המשפט לנוער מתנהלים באופן שונה מבתי המשפט האחרים, כאשר בהליכים אלו הדגש הוא על שיקום הקטינים שביצעו עבירות ושילובם בחברה לאחר ההליך המשפטי כאזרחים נורמטיביים ומועילים. כך, פעמים רבות קטינים שנשפטים בבתי המשפט לנוער, עוברים הליך טיפולי כאשר ביצעו עבירות שאדם בגיר היה נשלח בגינן לבית הסוהר.
האינטרס השיקומי של קטינים הוא כה משמעותי שהוא זה שהצדיק את איסור פרסום שמו של הנער הרוצח, על אף העבירה החמורה והחריגה שאותה הוא ביצע ועל אף הסלידה החברתית מהמעשה שביצע. אינטרס השיקום של הנער מעין כרם הוא שמאפשר לו היום להסתובב בפנים גלויות וללא כל בושה במכולת השכונתית, בקניון, בגן המשחקים הציבורי, בקופת החולים וכו', מבלי שאף אחד יוכל לנחש שהוא – הרוצח מעין כרם.
אנחנו בשנת 2021. אין ערך לניסיונות הסתרה, כן או לא בחסות החוק. מה כל כך קשה להבין?
השם והתמונה כבר רצים ברשת, ואין שום כוח שלטוני שיכול לעצור את זה…
מה השם ?
הכל ברשת החברתית ולא צריך לנחש הרבה איפוא… 🤭
השם והתמונה מפורסמים , יוניטרוניקס כבר פיטרו אותו
מה שמו
איפה ניתן לראות את התמונה?
https://www.zman.co.il/192699/ הכנסו לראיון הזה. בראיון רותי יובל מהעיתון "כל העיר" של ירושלים מראיינת את הרוצח 6.5 שנים אחרי הרצח. נא ללחוץ על המילים "לכתבה המלאה". בכתבה מתברר כמה הרוצח מתוחכם ופיקח. הוא מתנהג כמו אדם מבוגר בעל נסיון חיים עשיר, ולא כמו נער בן 20. הוא ערמומי, חסר מצפון לחלוטין. הוא לא מצטער ולא מתאבל על מות הוריו ואחיותיו. זהו מסמך מדהים על מפלצת רעה שלא נענשה כיאות.
הציבור המום שעל השמדת משפחה , הנער ישב בכלא רק 6 שנים.
איזה שופטים טפשים יש לנו? איך ועדת השחרורים הורידה לו 3 שנות מאסר?
איך הנער סובב פסיכיאטרים מנוסים וחוקרי משטרה טובים על האצבע הקטנה שלו? ולא התוודה בפניהם על המניע?
באיזו זכות מוסרית הוא ירש כסף ורכוש? אליהו הנביא כבר צעק על המלך אחאב: הרצחת וגם ירשת ?
ישראל היא ביסודה מדינה מוסרית , ולא היה מגיע לנער המנוול לחיות חיי רווחה, ולהרוויח מהרצח !!!
כותרת ראשית, 26/2/1986
מאמר על הרצח בעין כרם,
עמודים: 10, 35 ,
פסיכיאטר בכיר מסביר את המניעים האפשריים לרצח, וחבר של הנער מספר על אישיותו ואופיו .
https://olam.eu-central-1.linodeobjects.com/pages/2530/f-38.png
גליון 2530 מתאריך 26 בפברואר 1986
מתוך השבועון "העולם הזה"
יש כרית מגואלת בדם בצורה גבוהה מאוד ושום דבר חי וזורם בדם מצא לידו ! ברור שהוא תיכנן את הרצח וברור שהוא גאון ! ומצאו מאחורי הכרית את חלקי הפנים של האבא והשאלה הנשאלת הייתה איך לא שמעו את היריות ! צריך להיןת גאון שרוב הסיכויים הוא ירה על האב והאם שהכרית הייתה מונחת על פניהם ????? או לפחות לאבא ופשוט מיד ירה באמא שהתעוררה אולי ?!!! הבחור התגלה כשקרן וגם לאחר הראיון איתו כיום ! לרגע לא קונה את זה ! ומצד שני שוטרים שלא יודעים לבדוק זירת רצח !
הבית היה בבלגן !!!! ועליהפ היה מונך שטיח !!!!
מי אמר שהם היו מההתחלה על המיטה ולא שהוא גרר אותם או הניח אותם בצורה כזו או אחרת !!! טביעות אצבע וחישוב על כיוון הירי כי לפי הדם מסביב לזירה ואיך שהוא יראה בשחזור שום דבר לא הגיוני ולא מובן איך הדם הגיע כל כך גבוהה בקירות ובכל מקום
בדיקת די אן אי מכל איזור דם שבשטח כדי להבין למי הוא שייך ואיך הגיע לשם !
חלאה וחלאה גם העו"ד שעשה הכל כדי להביא לו את הכסף רק האלוהי' ישלם לשניהם וגם את השופטים האכזריים! שמרחמים על אכזרים אינני מבין כל המרחם על האכזרים סופו להתאכזר על הרחמנים זה כמו לרחם על תנין או נחש תינוק שרצח ובסוף כשיגדל ימשיך לרצוח טפשים!