אהבה ביער: קק"ל עם המלצות על מקומות לטיול ביערות בט"ו באב
מערכת כרמליסט | עודכן: נובמבר 27, 2022

קרן קימת לישראל מתגייסת לטובת זוגות האוהבים ומציעה את מיטב אתריה הרומנטיים לדייטים באוויר הפתוח ובמזג האוויר הנעים של הסתיו, בכל רחבי הארץ, המקום עלינו – הפיקניק עליכם
לאה פדידה, מנהלת אגף קשרי ציבור בקק"ל: ״ריכזנו במיוחד בשבילכם את המסלולים הכי רומנטיים ביערות קק״ל ברחבי הארץ. אני מזמינה את זוגות האוהבים, להגיע ולפזר את אהבתם ביערות שנותנים לנו אהבה לאורך כל השנה״.
אלי ידיד, מנהל קליטת קהל בקק"ל: "אני ורכזות קליטת קהל של קק"ל, מצפים לראותכם חוגגים את חג האהבה ביערות השונים ברחבי הארץ. כולי תקווה שנמשיך להיות מקום בו הזוגות יוכלו לציין ולחגוג אירועים מרגשים".
פארק גורן
פארק גורן משתרע בלב החורש של הגליל המערבי ומעל לערוץ נחל כזיב. יוצאים ממנו שבילי טיול לשמורת נחל כזיב, לעין טמיר ולמבצר המונפור. נופיו הירוקים והמרהיבים, על מגוון אפשרויות הבילוי שבו, הפכו את פארק גורן לאחד ממוקדי הטיולים החשובים והבולטים בישראל.
מצפה מונפורט{פארק גורן}
מצפה מונפורט היא נקודת תצפית מרהיבה על המבצר הצלבני מונפורט, הצמוד למדרון תלול בנחל כזיב. מרפסת התצפית משקיפה גם על עמק הנחל, המכוסה כולו חורש ים-תיכוני מפותח. מהמצפור יורד שביל טיול לנחל כזיב ולעין טמיר.
מצודת בירייה
מצודת בירייה נמצאת בליבו של יער בירייה, יער נטע האדם הגדול בגליל. היער, המשתרע על פני כ-20 אלף דונם, מכסה את ההרים מאזור צפת, לעבר חצור הגלילית וראש פינה.
יער שוויץ
יער שווייץ מכסה את המדרון היורד מרמת פורייה לטבריה ולכנרת. שיאי המתלול מתנשאים יותר מ-400 מ' מעל לכנרת, ומנקודת התצפית קיימים נופים מרהיבים לעבר האגם, הגולן, החרמון והרי הגליל.
פארק אדמית
מהפארק נשקפים הנופים ההרריים של הגליל המערבי ומפרץ חיפה. האזור מאופיין בנוף של מצוקי נחל בצת ונחת נמר. בפארק ניטעו עצי בוסתן ועצי יער, סומנו מסלולי טיול ונקבעו נקודות תצפית – כל מה שצריך לבילוי נעים בחיק הטבע.
פארק רמת מנשה
בתחום הפארק כלולים יערות, שמורות טבע, שטחי חקלאות ושדות מרעה, כמו גם שישה יישובים כפריים, המהווים חלק ממכלול הפארק: מושב עין העמק והקיבוצים גלעד, דליה, רמת השופט, עין השופט ורמות מנשה.