האגודה למלחמה בסרטן סייעה ברכישת מכשיר לייזר מתקדם למחלקת אף אוזן גרון – ניתוחי ראש וצוואר במרכז לרפואה יועצת לין של כללית

| עודכן: דצמבר 12, 2021

BLUE לייזר כחול צילום: דוד חורש

בטקס חגיגי הוסר הלוט משלט תרומת קרן סופי ואברהם סטוצ'ינסקי בסיוע האגודה למלחמה בסרטן (ע"ר) במרכז לרפואה יועצת לין

במעמד מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן מר משה בר חיים, סגן יו"ר האגודה- מירי זיו, מנהלת וועדות ופרויקטים – לילי בילר-לב, ראש מחלקת שיקום ורווחה אורית שפירא , מנהל המחוז – מר רונן נודלמן, הנהלת המחוז, הנהלת המרכז לרפואה יועצת לין וצוות המחלקה, הוסר הלוט משלט התרומה.

מדובר במכשיר לייזר חדיש ומתקדם Blue LASER – לייזר כחול – מוכוון לטיפול בנגעים סרטניים וטרום סרטניים של מיתרי הקול ותיבת הגרון. ללייזר יכולת דיוק מירבית והוא מגיע לכלי דם שטחיים מתחת לרירית ואינו פוגע ברירית עצמה.

"סרטן מיתרי הקול הוא השכיח מבין סוגי הסרטן באזור הראש והצוואר ובזכות הטיפול של הלייזר הכחול, בגישה אנדוסקופית, ההחלמה מהירה וקלה. בזכות עוצמות הלייזר ניתן לגרום לאידוי נגעים סרטניים, להימנע מפגיעה במיתרי הקול ומינימום כאב. ההרדמה היא מקומית וכל ההליך מתבצע במרפאה במרכז רפואי לין, אין צורך בחדר ניתוח והמטופל תוך זמן קצר משוחרר לביתו" הסביר ד"ר אריאל רויטמן, רופא בכיר במחלקת אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר במרכז רפואי כרמל ובמרכז רפואי לין.

"המחלקה שלנו, מהווה מרכז מצויינות לאבחון וטיפול בגידולי ראש וצוואר ומטבע הדברים אנו נמצאים בקשר הדוק עם האגודה למלחמה בסרטן. לאגודה יש חלק בהקמת מרפאה זו לפני כ-10 שנים וכיום אנחנו עומדים בטקס הסרת הלוט למכשיר הלייזר הכחול, שנתרם בסיוע האגודה. לצוות המחלקה מעורבות משמעותית בעשיה של האגודה, הן בניהול פורום האגודה בתחום גידולי ראש וצוואר וכל יעוץ אחר בתחום" בירכה פרופ' אילנה דואק מנהלת מחלקת אף אוזן גרון וניתוחי ראש צוואר במרכז רפואי כרמל ובמרכז רפואי לין במהלך הטקס.

"מרגש לבוא ולראות את העשייה הנרחבת של מרכז רפואי לין ושל מחלקת אף אוזן גרון. העובדה שאתם נותנים שירות בקהילה הוא חשוב מאוד והעובדה שיש כאן מעטפת שירותים רפואיים הוא מבורך. הקשר שלנו עם מחלקת אף אוזן גרון – ניתוחי ראש וצוואר הוא חזק מאוד ואנו מאוד שמחים על שיתופי הפעולה. אנחנו שותפים מלאים לעשייה שלכם לאורך השנים ושמחים לעבוד לצידכם. הצוות שלכם הוא צוות שמורכב מאנשים מצוינים והם לב ליבה של העשייה" סיפר משה בר חיים, מנכ"ל האגודה.

"בשנים האחרונות חלה התפתחות בשיטות הטיפול והמכשור הרפואי – התפתחות שמאפשרת לנו לבצע כאן, קרוב לבית, בקהילה, בדיקות, טיפולים וניתוחים שנערכו בעבר רק בבתי החולים. התפתחות זו, יחד עם המודעות הגדלה להשלכות לא רצויות של שהייה באשפוז, כמו החשיפה למחלות/זיהומים, שיבוש חיי היומיום של המטופל ובני משפחתו – כל אלה הולידו גישה חדשה ברפואה המודרנית וכיום יותר ויותר טיפולים ופעולות מוסטים מביה"ח לקהילה, תוך צמצום האישפוזים ומשך השהיה בבתי חולים. מרכז רפואי לין הוא דוגמא מצוינת, הוא מרכז רפואי מקצועי גדול, עם מומחים מובילים בתחומם, מבצע חלק גדול מהניתוחים ו/או מעקבים ופעולות שבעבר בוצעו רק בבתי החולים, בזמינות מצוינת ועם מכשור חדיש ומתקדם.

במחלקת אף אוזן גרון – ניתוחי ראש וצוואר שלנו עושים עבודה מקצועית ואיכותית ושביעות הרצון של המטופלים מאוד גבוהה. לאורך השנים הם דואגים להתעדכן ולהתחדש ומעניקים ללקוחות רפואה מתקדמת ומובילה כיאה למרכז מצוינות, מוביל ומתקדם. 

אני מודה לאגודה למלחמה בסרטן על הפעילות החשובה והחיונית כל כך, על השותפות רבת השנים, על העזרה, התמיכה והסיוע בתרומות למחלקות ולמרכזי המצוינות שלנו" סיכם רונן נודלמן, מנהל המחוז.

מנהל המחוז רונן נודלמן ומנהל האגודה למלחמה בסרטן משה בר צילום: דוד חורש


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *