מערכות החינוך במחוז חיפה יציינו מחר את יום השנה ה26 לרצח ראש הממשלה יצחק רבין
מערכת כרמליסט | עודכן: אוקטובר 17, 2021

דברי מנהל מחוז חיפה במשרד החינוך ד"ר סער הראל לרגל יום השנה ה26 לרצח ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין
מחר, י"ב בחשוון תשפ"ב, תציין מערכת החינוך את יום הזיכרון ה-26 ליצחק רבין ז"ל – העומד השנה בסימן לוקחים אחריות ! יום הזיכרון מהווה הזדמנות לשיח על אודות מקומם של בני הנוער ואזרחי המדינה בעיצוב ההוויה שבתוכה הם חיים ועל מידת האחריות ויכולתם של הפרטים להשפיע על מעגלי השייכות השונים שלו – המשפחה, הקהילה והחברה.
יום הזיכרון יוקדש לפעילויות לימודיות וחינוכיות שונות.
מגפת הקורונה הביאה לפתחנו את העיסוק בסוגיית אחריותו של כל פרט ופרט לשמור על שלומו וחייו כמו על שלומם של בני ביתו, יישובו ומדינתו. כחלק מהדיון נתייחס לעקרונות ולערכים בלב ליבה של ערכים: סובלנות, כבוד לזולת ואחריות ומעורבות אזרחית. יום הזיכרון הוא הזדמנות לדיון על אודות דמותה של החברה הישראלית, על חשיבותה של לקיחת האחריות האישית של כל אחד ואחד לנעשה בכיתה, בחברה.
תלמידי ישראל של היום נולדו אל תוך העידן שלאחר הרצח, חסרים את הזיכרון האישי של דמותו של יצחק רבין. רוב הידע שלהם לגבי יצחק רבין האיש, נרכש ממה שלמדו בכיתה ממערכי השיעור שהותאמו לגילאים השונים ברבות השנים. יש שהתמקדו ברצח עצמו, כאירוע טראומתי מכונן, ויש שהתמקדו במורשתו של יצחק רבין ומהכרת דמותו. זוהי בחירה שיש בה הצהרה, לקדש את החיים, לזכור וללמוד את יצחק רבין, את משנתו את מי שהיה מגיל צעיר, את קורות חייו בתוך סיפור במדינה, זהו צוהר לסיפור הארץ כולה.
יום הזיכרון מסמן במוסדות החינוך תחילתם של תהליכים דמוקרטיים מגוונים ועיקרם בחירות למועצות התלמידים הבית ספריות. השנה הבחירות תתקיימנה ביום שישי ה- 22.10.21. אנו מחויבים להנחיל לתלמידינו, דור המחר, כי הם סוכני השינוי. כי יש ביכולתם להוביל שינוי, שיח אחר התומך בתרבות של מחלוקת אך מקפיד על שיח ראוי שאינו מאיים על חייהם של החולקים ואינו מפלג את החברה הישראלית.
בשבוע החולף, לקראת יום הזיכרון שלחנו לכלל עובדי ההוראה במחוז את הניוזלטר של מחוז חיפה – 26 שנה לרצח יצחק רבין ז"ל. האתר שהופק על ידי דוברות המחוז יחד עם מינהל חברה ונוער, מרכזי הפיקוח במחוז והמדריכים המחוזיים במקצועות השפה, חיים משותפים, חינוך ממלכתי דתי, תרבות ישראלית מרכז בתוכו מאגר רחב של מערכי שיעור, חומרי הדרכה מקוון, ערכות פדגוגיות, סירטונים, שירים, הצעות לטקסי זיכרון ועוד. אני משוכנע כי התכנים הרבים יובילו לפעילויות משמעותיות, התפתחות אישית ומעורבות חברתית אצל תלמידיכם.