בכללית מקלים על הזקוקים לעירויי ברזל
מערכת כרמליסט | עודכן: פברואר 17, 2021
כללית פתחה אתר למתן עירויי ברזל במרפאה היועצת בקרית אתא
מטופלים שסובלים מאנמיה חריפה בשל חוסר ברזל ואינם מגיבים או שסובלים מתופעות לוואי לטיפול הניתן דרך הפה, מקבלים את הטיפול בעירוי לווריד. בעבר, ניתן הטיפול רק בבתי חולים, אך כחלק ממגמה עולמית של העתקת מירב הטיפול לקהילה ותודות לתשתית מקצועית ומיומנות גבוהה של צוותי הקהילה, ניתן השירות בשנים האחרונות באתרי עירויים במרכזים רפואיים כגון לין וזבולון.
ד"ר סילבי שילר, מנהלת מינהלת קריות בכללית, מסבירה כי נוכח העליה במספר המטופלים והרצון להקל על מטופלים על ידי מתן הטיפול קרוב למקום מגוריהם, נפתח עתה אתר נוסף על זה שבזבולון. לשם כך הוכן במרפאה היועצת של כללית בקרית אתא מתחם ייעודי למתן עירוי הונופר (ברזל), בתנאים מיטביים עם כורסאות נוחות ובאוירה נעימה ומרגיעה. העירוי יותקן על ידי אחיות מיומנות וכן נוכח באופן קבוע רופא שמקבל את המטופלים ועוקב אחר מצבם.
בהתאם לפרוטוקול הטיפולי הנדרש, יינתן עירוי הונופר הראשון באתר הגדול של כללית בקריית בריאות זבולון, כדי לוודא שלא מופיעות תופעות לוואי. אם הטיפול עבר ללא תקלות, המשך סדרת העירויים תתבצע באתר החדש במרפאה היועצת של כללית בקרית אתא. ד"ר דליה קסנר, מנהלת מרכז רפואי זבולון מציינת כי הפעלת האתר החדש והעתקת חלק מהפיעלות אליו יאפשרו גם הרחבת פעילות בזבולון, כמו מתן תרופות ביולגיות בעירוי.
האתר יעבוד בימים א',ב',ג',ה' בשעות 08:00-15:00 וביום ד' בשעות 08:00-12:00.