רובי יאנג: "נרגש שהאוהדים לא שכחו אותי"
אבינעם פורת | עודכן: פברואר 14, 2021
בעוד רובי יאנג נבחר ל"כדורגלן הגדול ביותר של הפועל חיפה", בידי מערכת "כרמליסט, תואר שלהערכת המומחים ראוי לו האוהדים בחרו בסקר ביוחנן וולך. הקשר שהצטיין במונדיאל 1970: "מופתע, כי דעתי שרובי היה הגדול מכולם. ברור שהתוצאה נבעה גם מהגיל הצעיר יותר של האוהדים. עופר טלקר הפתיע כשדורג שני בסקר האוהדים:" הפועל חיפה זה המועדון שלי. ואני ללא ספק אדום". רן בן-שמעון: הפועל חיפה מועדון עם כבוד למסורת ולהיסטוריה. הפועל חיפה נתנה לי את הערך שלי כשחקן וכאדם".
"מרגש מאוד. במיוחד אני שמח על שהאנשים כאן לא שכחו אותי לאחר תקופה ארוכה בארה"ב", הגיב רובי יאנג, הקיצוני השמאלי האגדי, ש"כרמליסט" בחר בו כשחקן הטוב ביותר בכל הזמנים של הפועל חיפה".
יאנג, שהיה גם בעברו הפורה קפטן הנבחרת הלאומית, נשמע מופתע לאחר שבישרנו לו על הזכייה. "מאחר ושיחקתי מזמן, ובתקופות שרבים מהאהודים טרם נולדו, הבחירה גורמת לגאווה" אמר יאנג
רובי זכה פעמיים עם הקבוצה בגביע המדינה, הרבה לפני שרובי שפירא ז"ל , החל לפעול בהפועל חיפה וגרם לה להיות אלופת המדינה , בפעם היחידה, ב-1999. רבים מהמומחים בעיר הצדיקו את הבחירה..
שערו הבלתי נשכח בנבחרת הלאומית, ב-50 הופעות, הובקע באצטדיון ר"ג מול איטליה ב-1962. היה זה לעיני 50 אלף צופים שראו, במסגרת מוקדמות המונדיאל, את יאנג שולח את הכדור לרשת הגבוהה של בופון. העלה את התוצאה ל-0:2 מדהים בימים ההם, אחרי נגיחה מעולה של "ראש הזהב" נחום סטלמך מהפועל פ"ת.. איטליה, שופעת הכוכבים, הצליחה להביא למהפך, 2:4, אך שערו של רובי נותר כאחד המרהיבים בתולדות הכדורגל הישראלי.
רובי, שהועלה ע"י זלטקו צ'ייקובסקי הענק, בגיל 16, מקבוצה הנוער. תרם 60 שערים לזכות הפועל חיפה ב-247 משחקיו במועדון. במשך תקופה מסוימת נקרא מארה"ב להציל את הקבוצה הבוגרת, כמאמן, במאבק מול הירידה.
אין זו הפעם הראשונה שבה יאנג זוכה בתואר יוקרתי. בסוף המאה ה-20, נבחר ל"כדורגלן המילניום" של המועדון. אלא שאז, כאמור, עדיין בחרו אנשים שצפו בו בהופעה פעילה.
לעומת זאת, בסקר האוהדים של "כרמליסט" שכלל למעלה מ-2000 מצביעים, נבחר יוחנן וולך לתואר.. ועוד איך נבחר: הוא קיבל לא פחות מ-1217 קולות. וולך, שהיה בורג חשוב בנבחרת הלאומית במשחקי טורניר גמר המונדיאל במכסיקו-1970, אמר: "זו מחמאה, אבל כמי שחי את כל ההיסטוריה אני בטוח שרובי יאנג היה הטוב ביותר. רבים מהדור הזה לא זכו לצפות בו". בכתבה על בחירת 12 הגדולים, דורג וולך במקום הרביעי. גילוי נאות: בין היתר, וולך הוא חבר מערכת "כרמליסט", אבל המערכת לא התייחסה לכך בבחירה.
הפתעה אחרת הייתה בבחירת האוהדים בעופר טלקר, במקום השני המכובד. אין ספק כי בצורת הבחירה הפתוחה לקהל, העובדה שיש לטלקר אוהדים רבים, בלטה. טלקר ששיחק בנבחרת הלאומית 23 פעמים, היה היה חלק משמעותי מקבוצת האליפות המופלאה החרוטה בדפי ההיסטוריה של הפועל חיפה. הוא הבקיע ב-195 הופעותיו בהפועל חיפה, חלקן הגדול כמגן, לא פחות מ-46 שערים.
עופר טלקר הגיב:": קודם כל, תודה לכל מי שבחר בי. רק להיות ברשימה של השחקנים שהתמודדו, זה כבוד גדול. הפועל חיפה זורמת בדמי, ואני ללא ספק אדום. הפועל חיפה היא מרכז הקריירה שלי. הפריצה הגדולה שלי.. אני שמח להיות חלק חשוב .מהאליפות
תודה לכולם. כבוד גדול, הפועל חיפה זה הבית שלי".
רק בן-שמעון, כיום מאמנה המצליח של מ.ס. אשדוד: אמר: " זה מועדון יקר לליבי שנתן לי את הערך שלי כשחקן וכאדם. זה מועדון עם כבוד למסורת ולהיסטוריה, עם אוהדים מדהימים ונאמנים שתמכו בי לאורך כל הדרך, כמו שלא תמכו באף שחקן מעולם. סיפוק גדול בשבילי תודה וחיבוק לכל אחד שבחר".
.
.

