עצמאות בלי גבולות: מאות במסיבת טבע פיראטית סמוך לג׳למה פונו בפעילות משטרתית
בלב השדות, הרחק מהבמות הרשמיות, התפתחה חגיגה אחרת. שוטרי תחנת נשר הגיעו למקום, פירקו את האירוע, החרימו ציוד ועיכבו את המארגן לחקירה
מערכת כרמליסט | עודכן: אפריל 24, 2026

יש רגעים שבהם החגיגה זולגת מהרחובות אל השטח הפתוח. ביום העצמאות, בזמן שהערים מתכסות דגלים ורחובות מתמלאים באנשים, מתפתחים גם מוקדים אחרים, כאלה שלא מופיעים בתוכנית הרשמית. סמוך למחנה ג׳למה, בין מרחבים פתוחים ורעש מתגבר של מוזיקה, התכנסה מסיבת טבע בלתי חוקית בהשתתפות מאות מבלים.
בפעילות יזומה ונחושה של שוטרי תחנת נשר ממרחב כרמל, אותר האירוע בשטח. המוזיקה, שהדהדה למרחקים, וההתקהלות הגדולה משכו את תשומת הלב. השוטרים נכנסו למתחם, פירקו את המסיבה והחלו בפעולות אכיפה במקום.
במהלך הפעילות הוחרם ציוד ההגברה ששימש לקיום האירוע, והמארגן, צעיר בן 21 תושב שרונה, עוכב לחקירה בתחנה. עבור השוטרים, מדובר בפעולה שמטרתה ברורה: להחזיר שליטה למרחב ולמנוע מצבים שעלולים להתפתח במהירות לאירועים מסוכנים.
מסיבות מהסוג הזה, כשהן מתקיימות ללא רישוי וללא פיקוח, יוצרות מציאות מורכבת. היעדר תנאי בטיחות, עומס קהל, ותשתיות שאינן מותאמות, עלולים להוביל למצבים מסכני חיים. לצד זאת, עולים גם היבטים של רעש סביבתי והפרעה לתושבים.
במשטרה מדגישים כי ימשיכו לפעול בנחישות נגד אירועים פיראטיים, במיוחד בתקופות רגישות ובימי חג, מתוך מטרה לשמור על הסדר הציבורי, למנוע סכנות מיותרות ולוודא שכל חגיגה מתנהלת במסגרת בטוחה ומפוקחת.