העירייה בכחול: חיפה האירה את הרשת באור בטוח

בניין עיריית חיפה נצבע אמש בכחול לציון יום האינטרנט הבטוח הבין־לאומי. עשרים שנה ברציפות שישראל מציינת את היום המוקדש למרחב דיגיטלי בטוח לילדים ולכלל המשתמשים. יותר מ־130 מדינות ברחבי העולם מצטרפות ליוזמה – וחיפה בוחרת להדליק אור ברור על אחריות, מודעות והגנה.

| עודכן: פברואר 11, 2026

צילום ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה

אמש, כשהרוח הקרירה ירדה מהכרמל והאורות נדלקו לאורך הדר והעיר התחתית, בניין העירייה בחיפה הואר בכחול – צבע שמסמן אחריות, שיח נקי ומרחב בטוח. המחווה מציינת את יום האינטרנט הבטוח הבין־לאומי, שמוקדש ליצירת סביבה דיגיטלית מוגנת לכל המשתמשים, ובראשם הילדים ובני הנוער.

זו השנה ה־20 ברציפות שבה מציינים בישראל את היום הזה. בחודש פברואר 2026 חוברת ישראל ליותר מ־130 מדינות ברחבי העולם שמקדישות את ה־10 בפברואר לנושא הבטיחות ברשת: התמודדות עם בריונות מקוונת, שמירה על פרטיות, זיהוי פגיעות והעצמת צעירים לשימוש חכם ואחראי בכלי הדיגיטל.

בחיפה, עיר שמחברת בין קהילות, תרבויות וגילאים – הבחירה להאיר את בניין העירייה אינה רק סמלית. היא הצהרה עירונית ברורה: האחריות לחינוך דיגיטלי מתחילה בבית, נמשכת בבית הספר ומקבלת גב מוסדי מהרשות המקומית.

בעידן שבו המסך מלווה כל ילד מגיל צעיר, האור הכחול על חזית העירייה מזכיר שהטכנולוגיה היא כלי – והקהילה היא זו שמחליטה כיצד משתמשים בו.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *