גניבה באוטובוס בצפון הסתיימה במעצר מהיר: הנשק אותר בשטח פתוח
חקירה נחושה של שוטרי המחוז הצפוני הובילה לאיתור זהות החשוד, למעצרו ולמציאת הנשק שהוסלק • כתב אישום הוגש ובקשה למעצר עד תום ההליכים
מערכת כרמליסט | עודכן: ינואר 12, 2026

אירוע שמתחיל בנסיעה שגרתית באוטובוס ומסתיים בכתב אישום חמור: בתאריך 26 בדצמבר 2025, בשעות הצהריים, דיווח איש כוחות הביטחון למוקד 100 כי במהלך נסיעה סמוך ל־צומת עמיעד הבחין שנשקו נגנב. בתוך זמן קצר הוזנקו כוחות רבים של המחוז הצפוני, פתחו בסריקות ובחקירה ממוקדת – והחוטים החלו להתחבר.
מהחקירה עלה כי החשוד ירד מהאוטובוס בצומת חנניה ונמלט רגלית כשהוא מחזיק בנשק. עבודת שטח מדויקת, שילוב של מודיעין וסריקות, הובילו את השוטרים להתחקות אחר זהותו: תושב מר'ר, בשנות ה־40 לחייו. החשוד נעצר, ובמהלך סריקות נוספות אותר גם הנשק שנגנב – לאחר שהוסלק בשטח פתוח.
הנאשם הובא לחקירה, מעצרו הוארך מעת לעת, ובתום שלב החקירה הוגש נגדו כתב אישום בבית משפט השלום ב־נוף הגליל-נצרת, באמצעות פרקליטות מחוז צפון, בצירוף בקשה למעצרו עד תום ההליכים.
במשטרה מדגישים כי מדובר בדוגמה לפעולה מהירה, נחושה ובלתי מתפשרת מול עבירות שמסכנות את שלום הציבור. תיעוד ממצלמות הגוף של השוטרים, בעת מציאת הנשק שהוסלק, מצורף וממחיש את עבודת השטח המדויקת שהביאה לסגירת המעגל.