שבעה חצו את הגבול: המשטרה קיבלה חשודים שהועברו מצה״ל

קבוצת חשודים חדרה לשטח סוריה בצפון והועברה לידי שוטרי מחוז צפון להמשך חקירה

| עודכן: דצמבר 23, 2025

אילוסטרציה

אירוע חריג נרשם בצפון הארץ, לאחר שדווח למשטרת ישראל על קבוצות חשודים שחצו את הגבול לשטח סוריה. בעקבות הדיווח הוזנקו שוטרי מחוז צפון לאזור, פעלו בתיאום מלא עם כוחות צה״ל, ולאחר חבירה בשטח הועברו שבעת החשודים לידי המשטרה לצורך המשך טיפול חקירתי.

במשטרה מציינים כי החשודים נלקחו לתחנת המשטרה, שם נבדקות נסיבות האירוע, זהות המעורבים והמניעים לחציית הגבול. בהתאם לממצאי החקירה ולהתפתחותה, תתקבל החלטה האם להביא את החשודים לדיון בבית המשפט בבקשה להאריך את מעצרם.

משטרת ישראל שבה ומדגישה כי הגעה לשטחים הסמוכים לגדר הגבול בצפון אסורה ומסוכנת, הן מבחינה ביטחונית והן מבחינה פלילית. חציית גבול למדינות אויב, ובהן סוריה ולבנון, מהווה עבירה פלילית חמורה שהעונש הקבוע בצידה בחוק עשוי להגיע עד ארבע שנות מאסר.

במחוז הצפוני מבהירים כי שיתוף הפעולה ההדוק בין צה״ל למשטרה מאפשר תגובה מהירה, שליטה באירועים רגישים ושמירה על ביטחון הציבור, וקוראים לציבור לגלות אחריות ולהישמע להנחיות הביטחון באזורי הגבול.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *