היסטוריה בירוק: מדליה ראשונה למחלקת הסיוף של מכבי חיפה כרמל באליפות ישראל

קיריל גסוב בן ה־52 רשם הישג יוצא דופן כשזכה במדליית הארד באליפות ישראל לבוגרים – והביא את מכבי חיפה כרמל לראשונה לפודיום הארצי בענף הסיוף. הירוקים כבר עם הפנים לאליפות אירופה לווטרנים.

| עודכן: מאי 5, 2025

קרדיט צילום: מכבי חיפה כרמל.

ספורט הישגי יודע לרגש במיוחד כשהוא חוצה גילאים – וזה בדיוק מה שקרה בסוף השבוע האחרון באליפות ישראל בסיוף: קיריל גסוב, בן 52, מתחרה בשם מכבי חיפה כרמל, רשם היסטוריה כשהפך לראשון בתולדות המחלקה שזוכה במדליה באליפות ישראל לבוגרים. גסוב גרף את מדליית הארד לאחר תחרות עיקשת מול יריבים צעירים בעשרות שנים ממנו – ונתן שיעור בסיוף, באורך רוח ובאהבת הספורט.

לצידו התחרו גם הסייפים אלכסנדר איידרוב (שהוא גם מאמנו), אולג דוברובקין ומיכאל רייכמן – כולם חלק מהשלד המקצועי שבנה את המחלקה בשנים האחרונות. המחלקה עצמה נוסדה רק לאחרונה, ביוזמת ניר ענבי (יו”ר האגודה), רועי שווץ (מנכ”ל), עו”ד שחף אולמן (יו”ר המחלקה), ומיכאל רייכמן (המנהל המקצועי).

בחודש הבא צפויה משלחת ירוקה לייצג את ישראל באליפות אירופה לווטרנים, כשגסוב, דוברובקין ואיידרוב ילבשו בגאווה את המדים הלאומיים – וגם את הרוח החיפאית.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *