חיפה מדברת בקול רם: העירייה מצטרפת למאבק אוניברסיטת חיפה נגד משרד הביטחון

יונה יהב מציב קו אדום: הדרת אוניברסיטת חיפה ממכרזי המדינה – פגיעה במטרופולין, בצפון ובחוק עצמו

| עודכן: אפריל 2, 2025

אוניברסיטת חיפה

עיריית חיפה שולפת ציפורניים משפטיות ונכנסת לקרב על מעמדה של אוניברסיטת חיפה – והפעם, לא מהיציע. העירייה הגישה בקשה להצטרף כ”ידיד בית המשפט” בעתירה שמנהלת אוניברסיטת חיפה נגד משרד הביטחון, בעקבות מכרז שהותיר את מוסד הדגל של הכרמל מחוץ למשחק. הסיבה? תנאי סף שקובע כי רק מוסד עם קמפוס בטווח של 30 ק”מ מצומת גלילות יוכל לגשת. נשמע כמו הגבלה טכנית? מבחינת חיפה – זו סטירת לחי למערכת כולה.

בעתירה, טוענת העירייה כי מדובר בדרישה מפלה, בלתי סבירה ובעיקר – כזו שמנוגדת לעקרון השוויון ולמבחני המידתיות. ומעבר לחוק היבש, יש פה פגיעה חיה ונושמת בעיר חיפה כולה.

“זה לא עוד סעיף בירוקרטי”, מסביר ראש העיר יונה יהב. “זו פגיעה באוניברסיטה שהיא עמוד תווך של חיפה, ובתכניות ארוכות טווח של העירייה – שנועדו לחזק את מעמד העיר, למשוך צעירים, ולבלום את ההגירה השלילית. הדרת אוניברסיטת חיפה ממכרזים לאומיים היא לא רק הפרה בוטה של החוק, אלא גם מכה ישירה לחלומות של דור שלם שיכול להישאר כאן – בצפון, במטרופולין, בעיר שהיא הלב הפועם של הכרמל”.

העירייה מציינת בבקשה כי אוניברסיטת חיפה אינה רק מוסד אקדמי – היא מנוע צמיחה, מרכז תרבותי, מגנט לצעירים. וכשסטודנטים מגיעים ללמוד כאן, הם לא רק ממלאים את האולמות – הם חיים בעיר, נושמים אותה, תורמים לה – ולרבים מהם חיפה הופכת לבית של קבע.

במילים פשוטות: מי שמרחיק את אוניברסיטת חיפה מהשולחן, מרחיק את חיפה עצמה מהמרכז. ומבחינת העירייה – זו כבר לא רק שאלה של מכרז, אלא של צדק, שוויון והעתיד של מטרופולין שלם.

בכרמל – לא שותקים. נלחמים.


תגובה אחת על “חיפה מדברת בקול רם: העירייה מצטרפת למאבק אוניברסיטת חיפה נגד משרד הביטחון”

  1. הבעיה לא המרחק הפיזי. הבעיה שאוניברסיטת חיפה היא במהותה אוניברסיטה פלשתינאית ממש בירזאת. מה לה ולמשרד הביטחון?? שתצטרף לפרוייקטים של חמאס או חיזבאללה למשל.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *