צפו בתיעוד

“מונופול רמאים”: משטרת ישראל בפשיטת ענק על ארגון הפשע אבו לטיף

מבצע אכיפה חסר תקדים: 36 עצורים, מאות שוטרים ולוחמים, ותפיסת רכוש בשווי מיליוני שקלים. ארגון הפשע שהשתלט על מכרזי מדינה בהיקף עתק – נחשף ונופץ.

| עודכן: פברואר 26, 2025


משטרת ישראל, בשיתוף להב 433, רשות המיסים, הפרקליטות והרשות להלבנת הון, יצאה הבוקר לפשיטת ענק על ארגון הפשע “אבו לטיף 6006”, אשר על פי החשד, השתלט על מכרזי מדינה במאות מיליוני שקלים תוך הפעלת טרור כלכלי ואיומים אלימים נגד קבלנים. במסגרת המבצע, שנוהל לאחר חקירה סמויה רבת-שנים, נעצרו 36 חשודים, ביניהם ראש הארגון ושותפיו, ונתפס רכוש רב, כולל רכבי יוקרה, כסף מזומן, וציוד מכני הנדסי בשווי מיליונים. מפכ”ל המשטרה, רנ”צ דני לוי, הדגיש כי “מדינת ישראל נחושה למוטט את ארגוני הפשע ולחזק את הביטחון האישי של אזרחיה.”

חקירת המשטרה חשפה כיצד הארגון יצר מונופול על מכרזים ממשלתיים, תוך הפעלת מסכת איומים, ירי לעבר קבלנים, השלכת מטענים ורימונים, ואפילו השתלטות על חברות באמצעות פחד והרתעה. קבלנים שזכו במכרזים ציבוריים מצאו את עצמם קורבנות ל”תג מחיר” אכזרי, שנועד לאלץ אותם להעביר את העבודות לידי אנשי הארגון. בעזרת חקירה כלכלית רחבה, שהתנהלה על ידי יחידת יאל”כ של להב 433 וחקירות מכס ומע”מ תל אביב והמרכז, נחשפו מנגנוני הלבנת ההון בהם נעשה שימוש להזרמת כספי עבירה דרך חברות פיקטיביות וחשבוניות מזויפות.

רכבים שנתפסו בפשיטה קרדיט: דוברות משטרת ישראל

הפשיטה הנרחבת הבוקר היא שלב משמעותי במאבק ארוך-טווח של משטרת ישראל נגד הפשיעה המאורגנת במדינה. מאות שוטרים ולוחמי מג”ב פשטו על בתיהם של בכירי הארגון ועל בתי העסק שבשליטתם, כשהמטרה ברורה – לעקור מן השורש את שליטת הפשע בכלכלה החוקית. המשטרה מדגישה כי המאבק בפשע הכלכלי נמצא בראש סדר העדיפויות שלה, וכי היא תמשיך להפעיל יד קשה וחסרת פשרות נגד מי שחושב שניתן להלך אימים על אזרחים ולהשתלט על כספי הציבור.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *