בסוף האמת תמיד מתגלה(סיפור חקירה)

אילוסטרציה

לפני כמה חודשים, נכנסה אליי למשרד, אישה נאה וגבוהה, ענת, כבת עשרים ומיד הכריזה שהיא בטוחה שעוקבים אחריה.

ענת, בת למשפחה אמידה, הייתה סטודנטית למשפטים והשתייכה למשפחה אמידה ומפורסמת ממרכז הארץ. על מנת שאוכל לטפל במקרה שלה, ביקשתי ממנה לספר לי על עצמה ועל משפחתה. היא גם מסרה לי פרטים על סדר יומה. סיכמנו שאתחיל מיד בחקירת חשדותיה.

אחד הפרטים הראשונים שלמדתי על לקוחתי החדשה, היה שהיא נולדה באיטליה, בתקופה שאביה שירת כסגן קונסול ברומא.

התחלתי לעקוב אחריה וכמובן, שבכל פעם שהיא יצאה, איש מסתורין כמו צל היה עוקב אחריה. צילמתי אותו מספר פעמים והחלטתי שעליי למצוא עליו פרטים. בדרכים קונבנציונאליות ובדרכים פחות קונבנציונאליות, עליתי על זהותו.

שמו היה ג'וליאנו. חבריו הישראלים, קראו לו גיל, וגם הוא, כמו ענת, נולד באיטליה. אביו, היה יבואן מכוניות מוכר, איש עסקים בעל קשרים ענפים בחו"ל, שחילק את זמנו בין ישראל לאיטליה. לגיל היו עוד אח ואחות, מנישואיו השניים של אביו.

ניסיתי להבין מה קושר בין הצעיר האיטלקי לבין ענת, ומעבר לכך ששניהם נולדו באיטליה, לא יכולתי לקשור ביניהם בשום אופן.

זאת, עד ששמתי את תמונותיהם אחת ליד השנייה, והפאזל התחיל להתחבר.

החלטתי שהגיע הזמן לדבר עם אמה של ענת, עוד לפני שאני מעביר לענת את המידע שנמצא בידי.

התקשרתי לאמה של ענת וסיפרתי לה על פנייתה של בתה אליי ושבידי מידע והשערה שהייתי רוצה להבהיר לפני שאני מדבר עם ענת.

אדווה  הסכימה מיד להיפגש איתי, ושהפגישה תתקיים במשרדי.

למחרת, נכנסה למשרדי, אישה נאה, גבוהה כמו בתה וגם לה עיניים כחולות בצבע שמיים, אך גוון עורה ושערה בהירים מאד, לעומת שערה השחור של ענת וגוון עור בצבע זית.

אחרי שראיתי אותה, וידעתי שעמרם, אביה של ענת, הוא גבר בעל שער אדמוני ועיניים אפורות, הבנתי שכנראה לאמה של ענת יהיה מה לספר לי.

סיפרתי לה בקצרה על פנייתה של ענת, והראיתי לה תמונות של הצעיר שעוקב אחריה.

במבט אחד על התדהמה שבפניה, הכל התברר והיא שטחה בפניי את הנסיבות שהביאו להולדתה של ענת.

הסיפור, היה דומה לסיפורים אחרים ששמענו בעבר. אדווה, אישה צעירה ואם לילד בן 3 נשואה לדיפלומט צעיר, התאהבה באיש עסקים ישראלי, שהיו לו עסקים גם באיטליה וגם בארץ.

כשנכנסה להריון עם ענת, ידעה שאבי התינוק הוא איש עסקים, אך החליטה שהיא לא תעזוב את בעלה, אדם טוב ודיפלומט מבריק. היא ביקשה מבעלה לקצר את זמן השליחות והם חזרו לישראל, עם בנם ילד בן שלוש ועם ענת תינוקת בת חצי שנה.

איש העסקים, שהיה נשוי לאישה אחרת, וגם לו היה בן קטן, לא ידע על הריונה של אדווה, ושיש להם בת משותפת. היא הייתה בטוחה שאף אחד לא יודע את סודה.

החלטנו, שהגיע הזמן שענת ואחיה, כך סברתי, ישמעו את האמת מפיה של אדווה.

הפגישה התקיימה במשרדי, והוזמנו אליה, אדווה, ענת וגיל.

אני ישבתי בחדר צדדי, כדי לא הפריע לפרטיות שלהם.

ענת הייתה מאד נסערת כשהיא שמעה את דבריה של אמה, אך הפתעה ציפתה לכולנו, כשגיל גילה כיצד הוא מצא את ענת, ובזכות מי.

מתברר, שאביה של ענת ידע על הרומן של אדווה עם איש העסקים, ואף הצליח לגלות שענת אינה בתו הביולוגית. הוא שמר על הסוד במשך שנים, אבל לאחרונה החליט, שהגיע הזמן שהאמת תצא לאור, ושהוא קודם כל יספר לאביה הביולוגי של ענת, שיש לו בת. איש העסקים החליט לשלוח את בנו לישראל, כדי לפגוש את ענת, אחותו הביולוגית.

לגיל לא היה אומץ לפנות ישירות לענת, והוא חיכה שהיא תעשה את הצעד הראשון כשהיא תגלה שאדם זר עוקב אחריה, אדם שאינו מנסה להזיק לה או לפגוע בה.

בתום הפגישה הנרגשת, הוחלט שהסיפור יישאר בין כותלי החדר, ולא יודלף, כדי לשמור על כבודם של כל המעורבים בדרמה המשפחתית המפתיעה.

אמנון רודס-בעל משרד חקירות


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *