הישג מרשים לתלמידי מגמת הקולנוע של בית הספר עירוני ה
מערכת כרמליסט | פורסם: אוקטובר 26, 2020
סרטו של בוגר המגמה, ים תמים, זכה במקום הראשון בפסטיבל הבינלאומי לסרטי צעירים שנערך בדוברובניק שבקרואטיה
רטו של הבמאי הצעיר, ים תמים, בוגר מגמת הקולנוע של תיכון עירוני ה', זכה אמש (א') במקום הראשון בקטגוריית סרטי תעודה בפסטיבל הסרטים של דוברובניק שבקרואטיה לצעירים בגילאי 16-20.
הסרט, "מחפש מקום", עוסק בחייו האישיים של ים תמים, בימאי הסרט, שהתמודד עם אתגרים קשים מאד לאחר שאמו עזבה לארה"ב ואביו היה עסוק בשיקום חייו. לים לא היה מקום בבית. הוא עבד בלילות כדי ללמוד ביום והתלבט עם לעזוב לארה"ב או להישאר בארץ להתגייס ולהמשיך בחייו כאן.
הסרט, אותו ביים תמים, היה הסרט היחיד מישראל שהתקבל לתחרות הבינלאומית, בה לקחו חלק בין היתר גם מדינות כמו איטליה, צרפת, ספרד וקרואטיה.
הפסטיבל התקיים ברוח ימים אלה ביו טיוב לייב.
חגית לוי, מנהלת המרחב החינוכי תיכון עירוני ה':"יישר כוח לים ולצוותו על יצירה שנכתבה בפתיחות ובכנות רבה כל כך. יישר כוח לצוות המורים המסור של מגמת הקולנוע בעירוני ה' המצליח לפתוח את ליבם של התלמידים לספר את סיפור חייהם ולעשות זאת בשפה קולנועית במקצועיות שלא היתה מביישת יוצרים בוגרים בעלי שם בעולם הקולנוע".