נשיונל ג'יאוגרפיק זה כאן: העירייה אישרה קרן סיוע לגידור שטחים פרטיים מפני חזירי בר
מערכת כרמליסט | עודכן: אוקטובר 22, 2020
הקרן נועדה לסייע לתושבים המתגוררים בשכונות בהן קיים מספר רב של חזירי בר, לגדר את גינותיהם באופן שימנע כניסה ומעבר של חזירי בר
בדברי ההסבר ליוזמה שאושרה אמש [ג'] ע"י מועצת העיר מפרטת האקולוגית העירונית, יעל אולק, שורה של פעולות בהן נוקטת העירייה להרחקת חזירי הבר משכונות המגורים.
פעולות אלה מתבצעות במרחב הציבורי בעוד שבשטחים הפרטיים בהם מנועה העירייה מלפעול מסייעת העירייה בהמלצות לצמצום גורמי המשיכה שאין בהם למנוע תמיד את כניסת חזירי הבר ואת הנזקים הנגרמים על ידם לגינות הפרטיות.
הקרן תנוהל ע"י צוות מקצועי בו יהיו חברים נציגי גזבר העירייה, מנהלת התפעול, השירות המשפטי והאקולוגית העירונית. הסיוע יינתן לגינות המצויות בסמוך לשטחים ציבורים בשכונות שהוגדרו כ"אזורי עדיפות" על פי מספר הפניות שנעשו בעבר בנושא חזירי בר למוקד העירוני.
לאילו אזורים תינתן עדיפות?
דיפות תינתן למרכז הכרמל, כרמל מרכזי, כרמליה, שמבור, נווה שאנן, כרמל מערבי, כרמל צרפתי, אחוזה, ורדיה ודניה. הצוות המקצועי יהיה רשאי להוסיף או לעדכן מעת לעת את אזורי העדיפות העירונית.
הסיוע יינתן באמצעות מענק עד לגובה של 50% מעלות הגידור ולא יותר מ – 7000 ₪ לכל בניין. לאחר השלמת הגידור בפועל ואישור העירייה כי הגידור בוצע בהתאם למפרט אותו קבעה העירייה ובכפוף להתחייבות בעלי הדירות לתחזק את הגדר בהתאם לנדרש.
עוד קובע הנוהל כי במקרים חריגים יהיה רשאי הצוות המקצועי להכפיל את היקף הסיוע עד ל 14 אלף ₪ בהתאם לשיקולים סוציואקונומיים, נתונים ייחודים של הבניין וסביבתו ותועלת מוגברת במניעת מעבר חזירי בר בסביבת הבניין.