טקס החלפת מפקד בית הספר החילי של משמר הגבול

| עודכן: אפריל 21, 2021


אתמול (20.04) התקיים טקס חילופי מפקדים בבית הספר החילי של משמר הגבול. לאחר כשלוש שנים וחצי בהן פיקד על בית הספר החילי של מג"ב, תת-ניצב יהודה יהושוע מסיים היום את תפקידו ואת הפיקוד על בית הספר קיבל תת-ניצב קובי קרני

תת ניצב קובי קרני, בן 50 נשוי + 3 מתגורר בכרמיאל החל כלוחם מג"ב ומילא תפקידים רבים במג"ב וביניהם קצין מתקנים ארצי ומפקד פלוגות במג"ב איו"ש וירושלים. בין תפקידיו האחרונים במשטרה: קצין אג"מ של מחוז חוף, מפקד תחנת זבולון ומפקד תחנת עכו. 


בית הספר החילי של מג"ב בבית חורון ושלוחתו בסא"ר הסמוך למעלה מכמש מרכז את כלל ההכשרות והאימונים המרכזיים של מג"ב, ומכשיר לנושאים מקצועיים וייחודיים בתחום ביטחון הפנים, את יחידות מג"ב, משטרת ישראל וגורמי חוץ נוספים. בסיס ההדרכה מהווה מקור גאווה במג"ב מתוקף היותו מכשיר את לוחמי מג"ב מתחילת דרכם ועד שחרורם מהחיל.


הטקס שהתקיים בבית הספר החילי של מג"ב שבבית חורון, נערך בנוכחות: מפקד מג"ב, ניצב אמיר כהן, המפקד היוצא, תת-ניצב יהודה יהושוע, המפקד הנכנס, תת-ניצב קובי קרני, ספ"כ מג"ב, משפחות, מפקדים, לוחמים ולוחמות.
תת-ניצב יהודה יהושוע, סיים את תפקידו בבית הספר החילי ועבר לתפקיד בלשכת הסמפכ"ל. 

צילום: דוברות המשטרה


מפקד משמר הגבול, ניצב אמיר כהן אמר בדבריו: "כאן במקום הזה, במרכז ההכשרות והאימונים של החיח באה לידי מימוש האחריות האדירה של הכנת הכוח בתחום הכשירות המבצעית והערכית. כאן לומדים וגדלים דורות של לוחמים ולוחמות, אשר עוצבו ברוח ערכי הליבה של החיל וברוח דמותם של מפקדים שנבחרו בקפידה. כאן מנחילים מדי יום משמעת, איתנות, עמידה בתנאי לחץ, חוסן פיזי ונפשי ובעיקר את התפיסה שלוחם במשמר הגבול הוא מקצוע חסר פשרות, מאתגר, תובעני ומורכב. משמר הגבול מהווה זרוע מבצעית של משטרת ישראל ומשמש כחוד החנית בלחימה בטרור, בהפרות הסדר, בפשיעה החמורה, בערים ובמרחב הכפרי. עלינו לצפות פני עתיד ולהתאים את עצמנו למציאות המשתנה. האיומים המתפתחים אינם ממתינים לנו, בית הספר החילי יפעל ללא לאות לשיפור המיומנות ולחיזוק היכולות ההתקפיות של החיל בתחום המבצעי, הטכנולוגי והמודיעיני. עלינו לזכור את חובתנו הלאומית – חיזוק האכיפה, שיפור הביטחון האישי והשירות לאזרח." 


בהמשך דבריו פנה מפקד מג"ב למפקד בית הספר החילי היוצא ואמר: "יהודה, אתה מוסר היום פיקדון יקר ערך לידיו של קובי, פיקדון אותו טיפחת במקצועיות ובמסירות תוך עשייה מופלאה והשפעה רבה על החיל. בתקופת כהונתך יזמת הכשרות ייחודיות והובלת מהלכים שתרמו רבות להעלאת הכשירות המבצעית של יחידות מג"ב. אני רוצה להודות לך על תרומתך האדירה לחיזוק בניין הכח ומאחל לך הצלחה רבה בתפקידתך החדש. 


מפקד מג"ב פנה למפקד בית הספר החילי הנכנס ואמר:* "קובי, זוהי משימה חדשה ומאתגרת בה יהיה עליך להניח נדבך נוסף של מקצועיות, ערכיות ומצוינות, זהו נדבך נוסף על אלו שהניחו קודמיך. מעמד החלפת מפקדים זוהי הזדמנות לבחון, לחדש, ליעל ולשפר את תורות הלחימה, תשתיות האימון ומיצוי זמן האימונים. המעבר שלך בין תפקידים בתוך משטרת ישראל ומג"ב מחזק את היכולת להתבונן מזווית שונה ומביא עמו תפיסות חדשות. אני רואה בך האיש הנכון לעמוד בראש בית הספר החילי." 


מפקד בית הספר החילי הנכנס, תת-ניצב קובי קרני אמר: "זהו מעמד מרגש עבורי, ללא ספק נפלה בחלקי זכות גדולה להוביל בשנים הקרובות יחד עם סגל הפיקוד כאן את בית הספר החילי של משמר הגבול. מוטלת עלי אחריות גדולה, לעצב את דמותם המקצועית והערכית של כל לוחמי ומפקדי החיל, בהווה ובעתיד. זוהי משימה הדורשת מאיתנו בכל רגע נתון, לא להתפשר, לשאוף גבוהה, להיות אמיצים, לנהל שיח מכבד עם פקודינו ולהיות ראויים לשליחותינו. אני רואה בשרוך ההדרכה אותו נושאים המפקדים בבית הספר החילי כמעין הסכם בלתי כתוב, כזה הדורש מכם המפקדים להיות אנשי הדרכה מהשורה הראשונה ואנשי מופת בעשייתכם, לייצר מערכת ציפיות, שפה מקצועית משותפת, ובעיקר לחקוק בתודעה של כולנו שבידינו מופקד המשאב היקר מכל של משמר הגבול שהוא גם סוד כוחו – המשאב האנושי."



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *