מצריף ישן לבית של הזדמנויות: מרכז הלמידה החדש נפתח בקריית חיים

המרכז לקידום למידה חיפה חנך ברחוב הראשונים בקריית חיים מתחם קבע חדש לילדי האזור. במקום יינתנו שירותי אבחון, טיפול, הדרכה והוראה מתקנת לילדי קריית חיים וקריית שמואל.

| עודכן: ספטמבר 9, 2026

קרדיט צילומים: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה

המבנה החדש מחליף צריף ישן ורעוע ועבר תהליך ממושך של תכנון, בנייה והתאמות.
בעירייה ובמרכז מבקשים להפוך אותו לכתובת קרובה למשפחות המתמודדות עם אתגרי למידה והתפתחות.

יש מבנים שהסיפור שלהם מתחיל דווקא במה שהיה שם קודם. ברחוב הראשונים בקריית חיים עמד במשך שנים צריף ישן ורעוע. השבוע נחנך במקומו בית הקבע החדש של המרכז לקידום למידה חיפה, שנועד לתת לילדים ולהורים מקריית חיים ומקריית שמואל מעטפת מקצועית קרוב לבית.

המרכז החדש ירכז מגוון שירותים בתחומי האבחון, הטיפול, ההדרכה וההוראה המתקנת. המטרה היא לאפשר למשפחות לקבל במקום אחד ליווי מקצועי בהתמודדות עם קשיי למידה והתפתחות, ולספק לילדים כלים שיסייעו להם להתקדם במערכת החינוך ומחוצה לה.

הקמת המתחם הושלמה לאחר תהליך ממושך של תכנון, בנייה והתאמות. מעבר לחדרים ולציוד, יש כאן גם משמעות עירונית: שירות שבעבר עלול היה לחייב משפחה לחפש פתרונות רחוק יותר הופך לחלק מהמרקם המקומי של קריית חיים וקריית שמואל.

בטקס החנוכה השתתפו ראש עיריית חיפה יונה יהב, יו״ר דירקטוריון המרכז חדווה אלמוג, סגנית וממלאת מקום ראש העיר סופי נקש, מנכ״ל העירייה דוד לוריא, יו״ר ועד קריית חיים צילה ברוך, סגן יו״ר הוועד ברוך שמיאולוב, מנכ״לית המרכז אסתי שחר, אנשי הצוות, תושבים ואורחים.

ראש העיר יונה יהב התייחס בטקס לחשיבות שבהנגשת השירות לילדי האזור ואמר כי לכל ילד בחיפה מגיעה האפשרות להצליח ולכל משפחה צריכה להיות כתובת. לדבריו, הפיכת הצריף הישן למרכז של חינוך, טיפול והתפתחות מבטאת את תפיסת העירייה שלפיה יש לזהות את הילדים הזקוקים לתמיכה נוספת ולאפשר להם לקבל אותה בסביבה ראויה וקרובה לבית.

״זה החזון שלנו לחינוך בחיפה: לראות כל ילד, לא לוותר על אף אחד, ולתת לכל אחת ואחד את הכלים להתקדם ולהצליח״, אמר יהב.

מנכ״לית המרכז לקידום למידה, אסתי שחר, הדגישה כי מבחינת הצוות המבנה הוא רק המעטפת. לדבריה, חשיבותו האמיתית של המרכז נמצאת ברגע שבו ילד שמתקשה מגלה שהוא מסוגל, ובהורה שמבין שיש לו למי לפנות. היא איחלה שהבית החדש יתמלא בלמידה, בצמיחה ובהצלחות של ילדי האזור.

עבור קריית חיים וקריית שמואל, פתיחת המרכז היא אולי לא פרויקט עירוני שמצטלם כמו טיילת חדשה או מחלף גדול. ההשפעה שלו שקטה יותר ונמדדת אחרת: בילד שמצליח לקרוא משהו שאתמול נראה לו בלתי אפשרי, במשפחה שמקבלת סוף סוף כתובת, ובמרחק שבין קושי לבין ההזדמנות להתמודד איתו.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *