מחיפה לטהרן דרך הקריפטו: שב”כ חשף פרשת ריגול חדשה

מחיפה לטהרן דרך הקריפטו: שב”כ חשף פרשת ריגול חדשה תושב חיפה בן 44 נעצר בחשד שקיים קשר עם גורמי מודיעין איראניים וביצע עבורם משימות צילום באתרים רגישים תמורת תשלום במטבעות דיגיטליים. הבוקר הוגשה נגדו הצהרת תובע לקראת כתב אישום. שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית במרחב מנשה של משטרת ישראל הודיעו הבוקר על פענוח פרשת ביטחון חדשה, שבמרכזה תושב חיפה בן 44 החשוד בקיום קשר עם גורמי מודיעין איראניים ובביצוע משימות עבורם. על פי ממצאי החקירה, רענן אוחנה נעצר במהלך חודש מאי 2026 לאחר שעל פי החשד עמד בחודשים האחרונים בקשר עם מפעילים איראנים שפעלו מולו תחת כיסוי עסקי. במסגרת הקשר, כך נטען, ביצע בין החודשים ינואר למרץ 2026 מספר משימות ביטחוניות, בהן צילום אזורים ואתרים רגישים בישראל. בחקירה עלה כי אוחנה קיבל עבור המשימות תשלומים במטבעות דיגיטליים, וכי המשיך בפעילות גם לאחר שהבין שמולו עומד סוכן זר מטעם איראן. לפי גורמי החקירה, חלק מהפעילות בוצעה בתקופת מלחמת “שאגת הארי”. בשב”כ ובמשטרה מציינים כי הפרשה משתלבת במגמה רחבה שנחשפת בשנים האחרונות, במסגרתה מפעילי מודיעין איראניים יוצרים קשר עם אזרחים ישראלים באמצעות רשתות חברתיות, אפליקציות מסרים ופלטפורמות דיגיטליות שונות. הפניות מוצגות לעיתים כהצעות עבודה תמימות, הזדמנויות עסקיות או קשרים בעלי אופי אישי ורומנטי, ובהמשך הופכות למשימות איסוף מידע. הבוקר הוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה הצהרת תובע נגד החשוד, וכתב אישום צפוי להיות מוגש בימים הקרובים. במערכת הביטחון שבים ומזהירים את הציבור מפני יצירת קשר עם גורמים לא מוכרים ממדינות אויב, ומדגישים כי גם משימות הנראות תמימות לכאורה עלולות לשמש גורמי מודיעין זרים לצורכי איסוף מידע ופגיעה בביטחון המדינה. תקציר SEO: שב”כ והמשטרה עצרו את רענן אוחנה, תושב חיפה בן 44, בחשד שביצע משימות עבור גורמי מודיעין איראניים וקיבל תשלום במטבעות דיגיטליים. לפי החקירה, הוא צילם אזורים רגישים בישראל והבוקר הוגשה נגדו הצהרת תובע לקראת הגשת כתב אישום.

| עודכן: יוני 10, 2026


שירות הביטחון הכללי והיחידה המרכזית במרחב מנשה של משטרת ישראל הודיעו הבוקר על פענוח פרשת ביטחון חדשה, שבמרכזה תושב חיפה בן 44 החשוד בקיום קשר עם גורמי מודיעין איראניים ובביצוע משימות עבורם.

על פי ממצאי החקירה, רענן אוחנה נעצר במהלך חודש מאי 2026 לאחר שעל פי החשד עמד בחודשים האחרונים בקשר עם מפעילים איראנים שפעלו מולו תחת כיסוי עסקי. במסגרת הקשר, כך נטען, ביצע בין החודשים ינואר למרץ 2026 מספר משימות ביטחוניות, בהן צילום אזורים ואתרים רגישים בישראל.

בחקירה עלה כי אוחנה קיבל עבור המשימות תשלומים במטבעות דיגיטליים, וכי המשיך בפעילות גם לאחר שהבין שמולו עומד סוכן זר מטעם איראן. לפי גורמי החקירה, חלק מהפעילות בוצעה בתקופת מלחמת “שאגת הארי”.

בשב”כ ובמשטרה מציינים כי הפרשה משתלבת במגמה רחבה שנחשפת בשנים האחרונות, במסגרתה מפעילי מודיעין איראניים יוצרים קשר עם אזרחים ישראלים באמצעות רשתות חברתיות, אפליקציות מסרים ופלטפורמות דיגיטליות שונות. הפניות מוצגות לעיתים כהצעות עבודה תמימות, הזדמנויות עסקיות או קשרים בעלי אופי אישי ורומנטי, ובהמשך הופכות למשימות איסוף מידע.

הבוקר הוגשה לבית המשפט המחוזי בחיפה הצהרת תובע נגד החשוד, וכתב אישום צפוי להיות מוגש בימים הקרובים.

במערכת הביטחון שבים ומזהירים את הציבור מפני יצירת קשר עם גורמים לא מוכרים ממדינות אויב, ומדגישים כי גם משימות הנראות תמימות לכאורה עלולות לשמש גורמי מודיעין זרים לצורכי איסוף מידע ופגיעה בביטחון המדינה.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *