הבניין שנפגע מטיל איראני ברחוב שמשון יורד מהנוף החיפאי

בחיפה החלו בהריסת המבנה שנפגע ישירות באפריל, במהלך הנדסי רגיש שפותח את הדרך לשיקום האזור

| עודכן: יוני 4, 2026

מיכה בריקמן, יפה נוף

חברת יפה נוף, תאגיד עירוני של עיריית חיפה, החלה הבוקר בביצוע עבודות ההריסה של הבניין ברחוב שמשון בעיר, שנפגע מפגיעה ישירה של טיל איראני. מדובר באחד הסמלים הכואבים שהותירה מתקפת הטילים על חיפה, ובמבנה שבו נהרגו ארבעה מבני משפחת גרשוביץ ז"ל.

העבודות מתבצעות בשיתוף עיריית חיפה ומס רכוש, כחלק ממהלך רחב להסרת מפגעים בטיחותיים, פינוי ההריסות והכנת השטח להמשך שיקום. על פי התכנון, העבודות יימשכו כשלושה שבועות, כאשר שלב ההריסה עצמו צפוי להימשך כשבוע, ולאחריו יבוצעו פינוי מבוקר של ההריסות, ניקוי השטח והיערכות לשלבים הבאים.

האתגר ההנדסי במקום מורכב במיוחד. המבנה נמצא בסמוך לבתי מגורים, באזור בעל טופוגרפיה תלולה, ולכן הפינוי יתבצע בזהירות דרך הוואדי הסמוך אל אתר מורשה לקליטת פסולת בניין. צוותי יפה נוף פועלים בתיאום עם העירייה, מס רכוש, התושבים וגורמי הקהילה, מתוך רגישות למצב המשפחות שטרם שבו לבתיהן מאז הפגיעה.

ראש העיר חיפה, יונה יהב, אמר כי מדובר ברגע כואב עבור העיר, אך גם בשלב הכרחי בדרך להשבת החיים למסלולם. לדבריו, חיפה מחויבת ללוות את התושבים, להסיר את הסכנות ולבנות עתיד חדש באזור שנפגע. יו"ר יפה נוף, ד"ר אסף גסטפרוינד, הדגיש כי מאחורי כל מבנה שנפגע עומדות משפחות, וכי המשימה מבוצעת במהירות, במקצועיות וברגישות.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *