מהמדעטק ועד הטכניון: דור העתיד של חיפה כבר בונה חלליות
מערכת כרמליסט | עודכן: מאי 19, 2026

רעש קטן של מנועים חשמליים, חלקי פלסטיק שמתלבשים זה על זה בדיוק של מילימטרים, מסך מחשב שמאיר פנים סקרניות, וטיל קטן שנורה לפתע לשמיים בתוך חצר המדעטק. כך נראו השבועות האחרונים עבור מאות תלמידי חטיבות הביניים בחיפה, שלקחו חלק בשורת פעילויות מדע וטכנולוגיה בעיר שמנסה לבנות כבר עכשיו את דור החוקרים, המפתחים והמהנדסים הבא שלה.
כ־600 תלמידי שכבת ז’ מבתי הספר העירוניים, המשתתפים בתוכניות המצוינות העירוניות, הגיעו אל מדעטק, שם נכנסו לעולם של חלל, רובוטיקה, פיזיקה וחשיבה יצירתית. במקום רק לקרוא על טילים, הם בנו ושיגרו אותם. במקום לראות תמונה של מערכת השמש, הם תכנתו מודלים, חקרו עקרונות פעולה של חלליות והתנסו בסדנאות אינטראקטיביות שהפכו את המדע ממשהו שכתוב במחברת למשהו שאפשר להרגיש בידיים.

במקביל, תלמידי שכבות ח’ ו ט’ השתתפו בימי מדע במסגרת “נוער שוחר מדע” ב־הטכניון. שם כבר נכנס הקצב האקדמי של חיפה לתמונה: גשרים שנבנים תחת עומס, ניסויי כימיה, רובוטיקה, פיזיקה והדגמות של חוקרים ואנשי מקצוע מתוך עולם המחקר הישראלי. עבור חלק מהתלמידים זאת הייתה הפעם הראשונה שבה מדען אמיתי עמד מולם והראה איך רעיון קטן הופך לטכנולוגיה שמזיזה עולם שלם.
ראש עיריית חיפה, יונה יהב, הדגיש כי ההשקעה בחינוך מדעי וטכנולוגי היא השקעה בעתיד העיר. גם אילנה טרוק ציינה את החשיבות של למידה חווייתית שמחברת בין בתי הספר, האקדמיה ומרכזי המדע בעיר.
ובתוך כל זה מסתתר אולי הסיפור האמיתי של חיפה 2026. עיר שבה הנמל, התעשייה, המעבדות וההייטק כבר נפגשים באותו קו אופק, מתחילה עכשיו לגדל גם את הילדים שינהלו את המערכות האלה בעוד עשור.