המשטרה נכנסה ליער: פרוטקשן במסיבות טבע נחשף בצפון

מארגן מסיבה בגלבוע התבקש לשלם חמשת אלפים שקלים עבור “שמירה” שמעולם לא נראתה בשטח. חקירה מהירה של שוטרי המחוז הצפוני הובילה למעצרים ולחשד לרשת סחיטה שפעלה סביב סצנת מסיבות הטבע באזור.

| עודכן: מאי 8, 2026

אילוסטרציה

גם בתוך הרעש, האבק והמוזיקה שמטפסת בין ההרים של הגלבוע, יש רגע שבו מישהו מנסה להפוך פחד לשיטת עבודה. הפעם, במשטרת ישראל החליטו לעצור את זה בזמן. שוטרי המחוז הצפוני עצרו שני חשודים בגביית דמי חסות ממארגני מסיבות טבע בלתי חוקיות בצפון, במסגרת מה שמסתמן כחקירה רחבה הרבה יותר.

לפי החשד, מארגן מסיבה באזור הגלבוע נדרש לשלם סכום של חמשת אלפים שקלים עבור “שירותי שמירה מעבריינים”, למרות שבפועל איש מטעם גובי הכסף כלל לא נכח במקום במהלך האירוע. בעקבות התלונה נפתחה חקירה מהירה שבסיומה נעצר תושב אכסאל בן 35 שעל פי החשד דרש את התשלום, לצד צעיר בן 19 מ־עפולה שהגיע לקבל את הכסף בשטח.

במשטרה מעריכים כי מדובר במנגנון שפעל לאורך זמן סביב עולם מסיבות הטבע הבלתי חוקיות, תוך ניצול החשש של מארגנים להתלונן כדי שלא לחשוף את פעילותם. במהלך החקירה נעצרו ונחקרו מעורבים נוספים, והכיוון המרכזי שנבדק כעת הוא קיומה של רשת סחיטה מאורגנת שפעלה בשיטה קבועה.

במחוז הצפוני מדגישים כי עבירות פרוטקשן וסחיטה באיומים הפכו יעד מרכזי במאבק בפשיעה, במיוחד כאשר עבריינים מנסים להשתלט על מרחבים אזרחיים דרך פחד, כסף שחור ואיומים סמויים. במשטרה גם ביקשו לשבח את האזרח שבחר להתלונן, צעד שסייע לחשיפת הפרשה ולהתקדמות החקירה. מעצרם של שני החשודים הוארך בבית משפט השלום בנוף הגליל עד 10 במאי, והחקירה נמשכת.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *