צפו בתיעוד

חבלים, גלגלים ואיוולת: תיעוד מסוכן ביום כיפור הוביל לאיתור הנהג ועצירת הרכב

| עודכן: אוקטובר 6, 2025


יש רגעים שבהם סרטון אחד ברשתות מספיק כדי להבהיר עד כמה הדמיון הפרוע של חלק מהנהגים לא מבחין בין תעלול – לפשע.
במהלך יום הכיפורים האחרון, רחוב שמחה גולן שבחיפה – כביש עירוני שקט ברוב ימות השנה – הפך לזירה של התנהגות מסוכנת וחסרת אחריות: נהג צעיר גרר בחבלים קבוצת נערים שרכבו על סקייטבורד תוך כדי תנועה – וכל זאת מתועד, מתוח, נוגע בקצה הסכנה.

הסרטון עלה לרשתות החברתיות ותוך זמן קצר הגיע לידי שוטרי תחנת חיפה במחוז חוף, שפתחו בחקירה מיידית. תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, זיהו השוטרים את החשוד – תושב כפר סבא, בן 22 בלבד – שככל הנראה לא הבין את גודל הסיכון שיצר. או שכן – והתעלם.

הנהג עוכב לחקירה בתחנת המשטרה, שם הוגדר החשד נגדו ככבד:
סיכון חיי אדם בנתיב תחבורה, נהיגה פוחזת, נהיגה בקלות ראש. במהלך בדיקה טכנית שנערכה לרכב התגלו ליקויים בטיחותיים חמורים – כאלה שהובילו להשבתת הרכב במקום.

בתום חקירתו הוטל על הנהג מעצר בית בן חמישה ימים, והרכב נגרר ונשאר בתחנה – תחת תפיסה משטרתית לצורך המשך ההליך הפלילי. התיק כולו הועבר לעיון פרקליטות המדינה, שם יוחלט בקרוב אם יוגש כתב אישום.

במשטרה מדגישים:
"יום הכיפורים הוא יום של שקט, של התבוננות. בדיוק בגלל זה כל חריגה מהכללים זועקת פי עשרה. מי שמחליט להפוך את הכביש למסלול משחק מסוכן, שם את עצמו – ואת אחרים – על סף אסון. אנחנו לא נחכה לאירוע קטלני כדי לפעול."

כרמליסט מזכיר:
ברגע שהכביש הופך לבמה – השחקנים הופכים לסטטיסטים בסרט רע.
הפעם זה נגמר במעצר ובגרירה. בפעם אחרת – זה עלול להיגמר באמבולנס.

צילום: דוברות משטרה

נושאים קשורים: #חיפה #כרמליסט #יום_כיפורים #משטרת_חיפה #תיעוד_מסוכן #צדק_בשטח #קלות_ראש_מחיר_כבד


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *