מזג האוויר לשבוע של יום כיפור

| עודכן: ספטמבר 28, 2025

מזג אוויר

חיפה מתעוררת לבוקר צלול של סתיו, 23 מעלות, תחושה נעימה שמטעה: בצהריים כבר יטפס המדחום ל־29, עם שמש חדה ויבשה. הלחות נמוכה יחסית, הרוח נושבת קלות מהים -ומזכירה שזהו הזמן שבו העיר נכנסת לקצב אחר, איטי יותר, כמעט חגיגי.

השבוע הקרוב ימשיך את הקו הזה: ימים שטופי שמש, יציבים, כמעט ללא ענן. הטמפרטורות יצמדו לגבול העליון של העונה – 26 עד 29 מעלות ביום, וירידה ללילות נעימים סביב 20–22. עבור החיפאים, זו בשורה כפולה: מצד אחד, החום הכבד של אוגוסט נעלם; מצד שני, עדיין לא נכנס הקור שמבשר על חורף אמיתי. זהו זמן של ביניים – חלון נדיר שבו אפשר לשבת במרפסת, לנשום אוויר נקי, ולחכות לרוח שתיכנס מוואדי נסתר.

יום כיפור עצמו צפוי להיות יבש ובהיר. בצהרי היום – כ־28 מעלות, בערב ירידה ל־22. תנאים אידיאליים לצמים ההולכים רגלית ברחובות השקטים. ללא גשם, ללא סערות – רק שמיים כחולים ורוח מתונה שתהפוך את הלילה לנעים במיוחד.

התחזית ממשיכה גם אחר כך בקו דומה: יום שלישי 27 מעלות, רביעי 26, חמישי ושישי סביב 26–28, שבת שוב התחממות קלה. כל אלה תחת שמש חזקה, ללא הפתעות. זו אינה דרמה מטאורולוגית – זו דרמה של שקט.

והשקט הזה, דווקא על רקע רעשי האזור והסערות שמסביב, הוא מתנה. שבוע של אור רציף, קבוע, שמאפשר להיכנס ליום כיפור נקיים מהסחות. חיפה, שיודעת ללבוש שתיקה מיוחדת בלילה הקדוש, תיכנס אליו השנה באור זהוב, כמעט שמיימי.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *