חיפה פותחת את שנת הלימודים תשפ"ו: 57,243 תלמידים – עם תקווה ועם מועקה בלב
אתמול נפתחו שערי בתי הספר והגנים בחיפה לשנת הלימודים תשפ"ו. 57,243 תלמידי העיר שבו אל ספסלי הלימוד, לאחר חודשים של היערכות עירונית אינטנסיבית, תחת צילו של מציאות לא פשוטה.
מערכת כרמליסט | עודכן: ספטמבר 2, 2025

ראש העיר חיפה, יונה יהב, שפתח את היום בסיורים בבתי ספר בעיר, אמר:
"פתיחת שנת לימודים היא תמיד אירוע מרגש שמסמל התחלות חדשות. עשינו הכול כדי שמוסדות החינוך יהיו מוכנים, והצוותים המעולים שלנו יעניקו לתלמידים ערכים ודרך לחיים. גם היום, לצד השמחה, ליבנו עם 48 החטופים שעדיין בעזה. ממשלת ישראל חייבת לפעול להשבתם – ועכשיו."
לקראת פתיחת השנה הפעילה העירייה את החמ"ל העירוני, אליו מתנקזים כלל הדיווחים והעדכונים. בעירייה מדגישים כי ההיערכות כללה חיזוק מבני החינוך, טיפול בתשתיות, הכשרת מוסדות ומתן מענה פרטני לצרכים שעלו.

אילנה טרוק, ראש מינהל חינוך, תרבות וספורט בעיריית חיפה, הוסיפה:
"זהו יום של שליחות והתרגשות. אנחנו כאן כדי להעניק לתלמידים מסגרת תומכת, בטוחה ומעצימה. המורים והצוותים ערוכים להוביל דור סקרן וערכי שיידע להתמודד עם אתגרי החיים."
הטקסים, החיוכים וההתרגשות של הבוקר – כולם נצבעו גם בזיכרון הימים המורכבים של השנה שעברה, בצל הלחימה והשיגורים לעיר. חיפה פתחה את השנה בתחושה כפולה: שמחה על הדרך החדשה שנפתחת, ודאגה מתמדת על אלו שעדיין לא שבו הביתה.
צילומים: ראובן כהן, דוברות עיריית חיפה.
רוצה שאנסח גם גרסת פוסט קצרה לכרמליסט (20–25 מילים) שתדגיש את הפתיחה המרגשת עם הזיכרון לחטופים?