חיפה עוצרת את הנשימה: העיר התפללה, הים דיבר – והמשטרה עצרה מפירי סדר
ברחבת עיריית חיפה נערך הבוקר (א') כנס הזדהות עם החטופים. מאות עובדי עירייה ותושבים הגיעו, דגלי ישראל התנופפו, ושמותיהם של 50 החטופים הוקראו בקול רועד. תפילה לשובם עטפה את הרחבה בשקט, עד שהפרו אותו צלילי "הביתה" ו"תחזור" בביצוע להקת עובדי העירייה והלהקה הייצוגית "לילך".
מערכת כרמליסט | עודכן: אוגוסט 18, 2025
במקביל, בחופי חיפה, הצטרפו המצילים: בדיוק בשעה עשר בבוקר, בקול הכריזה, השמיעו דברי הזדהות שנשמעו בין הכרמל לגלי הים: "היום, מדינת ישראל עוצרת ומתאחדת בקריאה להשבת כל אחינו ואחיותינו החטופים. אנחנו מחבקים את משפחותיהם, וקוראים להחזיר את כולם הביתה, עכשיו!"
ראש העיר יונה יהב אמר בטקס: "העיר חיפה ועיריית חיפה מתייצבות לצד החטופים ומשפחותיהם. ליבנו איתם בכל רגע, ואנו נמשיך להשמיע את הקריאה הברורה – השבת כל החטופים הביתה, כאן ועכשיו."
אבל לא הכל היה אחיד ומאוחד. במקביל לעצרת, התפתחה מחאה בלתי חוקית בעיר. עשרה מפירי סדר נעצרו לאחר שהניפו שלטים וקראו קריאות בגנות ישראל ופעולותיה במלחמה בעזה, תוך התעלמות מהוראות השוטרים. דוברות המשטרה מסרה: "משטרת ישראל רואה בזכות המחאה אבן יסוד במדינה דמוקרטית, אך לא תאפשר הפרות סדר או פגיעה בשלום הציבור."
כך הפכה חיפה הבוקר לזירה של שני קולות: קול של תפילה מאוחדת שחיברה בין כיכר העיר לגלי הים, וקול מתריס שביקש להרעיד את השקט. שניהם התקיימו באותו מרחב, אבל העיר – כמו תמיד – ידעה לבחור את הלב.