שורשים של חדשנות: יונה יהב ביקר בחווה האורבנית של חיפה – והתרגש

בין הידרופוניקה לבינה מלאכותית, בין מאדים לערוגת בזיליקום – כך נראית מהפכת החינוך הירוק של חיפה מבפנים: שילוב של טבע, טכנולוגיה ותקווה עם ניחוח של נענע עירונית

| עודכן: מאי 19, 2025

צילומים: ניר בלזיצקי, דוברות עיריית חיפה

יונה יהב, ראש עיריית חיפה, ביקר השבוע בחווה הכי ירוקה בעיר – ולא רק מבחינת צבע. מדובר ב”חווה החקלאית־אורבנית־חברתית” שממוקמת במתחם בית הספר גבריאלי, שם צומחת כבר כמה שנים יוזמה שמחברת שורשים עם שבבים, גזרים עם גוגל, וערוגות עם עתיד.

במהלך הביקור עבר יהב בין מערכות הידרופוניות מהפכניות, קירות ירוקים שמתנשאים לגובה, ונקודות ניטור שמופעלות על ידי בינה מלאכותית – הכול בלב שכונה חיפאית. אך לא רק הטכנולוגיה הדהימה אותו – אלא בעיקר הילדים. תלמידים מכיתות יסוד ועד חטיבת ביניים, שנעים בין שתילים לסדנאות עם מבט חקרני בעיניים, מגדלים את העתיד בעצמם – תרתי משמע.

יהב לא הסתיר את התרגשותו:
“ליבי התמלא גאווה כשראיתי את ילדי העיר שותלים, זורעים, מבשלים. גם בעידן הדיגיטל, אסור לנו לשכוח את ערכי העבודה הקשה והחיבור לטבע. זהו חינוך במיטבו – עתידני, ערכי ומחובר לאדמה”.

החווה, שמופעלת על ידי מינהל החינוך בעירייה, הפכה למוקד עלייה לרגל עבור מורים, אנשי חינוך וקבוצות מהארץ ומחו”ל, והיא לא רק מלמדת – אלא מייצרת שינוי. אחת מתוכניות הדגל: מחקר חקלאי על קרקע המדמה את אדמת מאדים. כן, שמעתם נכון – הילדים חוקרים איך לגדל מזון על כוכב אחר, בעוד שתושבי העיר לומדים מהם איך להנביט חסה ליד המרפסת.

צילומים: ניר בלזיצקי, דוברות עיריית חיפה

שלי שמריהו, המנהלת האנרגטית של החווה, מסכמת את זה כך:
“אנחנו יוצרים כאן חקלאות מודרנית מהלב של העיר – עם ידע, ערכים, מדע וקהילה. מהחווה הזו יוצאים רעיונות שיכולים להזין את חיפה – ולא רק במובן הקולינרי”.

אז כן, גם זה קורה בחיפה: לא רק התחדשות עירונית ונוף לים, אלא גם מהפכה ירוקה שמתחילה מבית הספר – ומביאה תקווה של ממש לעיר כולה.


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *