בחסות חב"ד: הקהילה היהודית באודסה,אוקראינה מאשימה את הרב אברהם וולף ואיש העסקים אלכסנדר גרנובסקי בהקמת אירגון פשע בחסות בית חב"ד בעיר
אנחנו מביאים ראיות חדשות לסיפור שדווח כבר לפני למעלה מעשור ברבים מכלי התקשורת. מעלליהם לכאורה של הרב אברהם וולף, שליח חב"ד באודסה, ואיש העסקים המבוקש על ידי האינטרפול אלכסנדר גרנובסקי, שלטענת הקהילה היהודית באודסה הפכו את בית חב"ד באודסה לסניף של המאפיה האוקראינית.
מערכת כרמליסט | עודכן: ספטמבר 30, 2024
בשנתיים האחרונות, עם הגעת העולים מרוסיה ואוקראינה לחיפה, הגיע לידי מערכת כרמליסט סיפור מטריד ממספר מקורות, המצביע לכאורה על אמפריית פשע המנוהלת על ידי שליח בית חב"ד בעיר אודסה באוקראינה. עדויות זרמו מחברי הקהילה באודסה, ביניהם גם תושבי הצפון לשעבר המתגוררים כיום באוקראינה, והן חשפו תמונה מטרידה של המציאות בעיר. בעקבות הדיווחים יצאנו לבדוק את ההאשמות ומה שנחשף היה מדהים ומטריד כאחד. במהלך החקירה נתגלו האשמות חמורות מצד חברי הקהילה היהודית באודסה, הכוללים ישראלים המתגוררים בעיר ושליחי חב"ד שסיפקו עדויות מזעזעות בגוף ראשון על הנעשה. מהתמונה שנוצרה עולה דאגה גדולה לגבי עצימת העיניים לכאורה של מוסדות חב"ד העולמיים, והשתיקה הרועמת של גורמים ישראליים, אשר על פי החשד מממנים את מוסדות הרב וולף, ישירות או בעקיפין. פרשייה זו, המתרחשת על רקע המלחמה בין אוקראינה לרוסיה, ממשיכה להתקיים תחת מעטה התעלמות וביקורת מועטה מצד הקהילה הבינלאומית.
במשך למעלה מעשור עולות טענות חמורות וחשדות רבים כלפי הרב אברהם וולף, שליח חב"ד באודסה, ואיש העסקים המבוקש על ידי האינטרפול, אלכסנדר גרנובסקי. השניים מואשמים בהונאות כלכליות, ניהול מפוקפק של פנימייה שמוצגת כבית יתומים יהודי, התעללות בילדים, סחר בסמים, וניצול לרעה של סמכות דתית לצורך השגת תקציבים ושליטה בקהילה.
הרב אברהם וולף
רבה הראשי של אודסה ושליח חב"ד בעיר, נמצא במרכז פרשה סבוכה ומעוררת סערה, לאחר שנמלט מישראל בעקבות האשמות חמורות על גניבה של כ-60 מיליון דולר מקרן "בי.ג'י.איי" בעזרת קרן חב"ד 770. וולף, שנמלט לאוקראינה, הצליח להסתתר במדינה למרות צו אינטרפול שהוצא נגדו. באופן מסתורי, הצו בוטל, אך החשדות לכאורה סביב מעשיו עדיין מרחפות מעל ראשו.
במהלך שהותו באודסה, החלו לצוץ עדויות קשות מצד חברי הקהילה היהודית, שטוענים כי וולף חָבַר למאפיה האוקראינית והקים "אימפריית פשע" בעיר. עדויות חברי הקהילה היהודית באודסה מצביעות על כך שחב"ד והארגונים שבראשותו הפכו לכלי ליצירת רווחים משמעותיים תוך שימוש במזומנים ובכספים ממשלתיים, כאשר חלק ממוסדות המדינה אף משלמים שכר לעובדים בבית הספר של פנימייה אוקראינית שבשליטת וולף שלכאורה וולף טוען שיש בה 200 ילדים יהודים אך בפועל מעדויות של חבדניקים מדריכים לשעבר (ששמורות במערכת) מצביעות על כמות קטנה יותר של ילדים שרובם בעלי משפחות נוצריות מקומיות
חברי הקהילה היהודית באודסה מדווחים כי בניגוד להצהרותיו הפומביות של וולף, הפנימיה שהוא מנהל אינה בית יתומים ליהודים אלא פנימיה אוקראינית רגילה, שרוב תלמידיה מגיעים ממשפחות שיש להן הורים. בנוסף, עולות טענות חמורות מפי חברי הקהילה ומדריכים לשעבר על כך שמתרחשות התעללויות בילדים במקום, וכל זאת בידיעת המדריכים.
החשדות סביב וולף רק הולכים ומעמיקות, כאשר בית חב"ד באודסה מתואר ע"י הקהילה היהודית בעיר כמקום ששקוע בפשע. לפי עדויות, המקום הפך למאורת סמים, בה נרקומנים עברייני מין והומלסים אוקראינים מוצאים מחסה בלילות. יתרה מכך, וולף ושותפו, אלכסנדר גרנובסקי, מטילים אימה על חברי הקהילה היהודית בעיר, וגרנובסקי נראה מסתובב עם "חיילים" מהמאפיה המקומית.
מקרב הקהילה נשמעות עדויות מזעזעות על סחר בסמים המתקיים בתוך שטח בית חב"ד, וכן על נשים אוקראיניות נוצריות שמשודלות להתגייר בתמורה לכסף, כחלק משיטה שמפעיל וולף. על פי עדויות חברי הקהילה, בעבר וולף קיבל תשלומים ממדינת ישראל על כל גיור שהוא מבצע.
מדובר ברב שפועל לכאורה בדרכים מפיוזיות, תוך ניצול שמו המכובד של חב"ד והשם של מדינת ישראל. התמיכה המסתורית שהוא מקבל, לרבות מתורמים פרטיים שאינם מודעים לכך שהם מממנים "אימפריית פשע" לכאורה, מעוררת תהיות רבות באשר לגיבוי שהוא זוכה לו במיוחד ע"י הרשיות האוקראיניות שמאפשרות לכל הפשעים האלה להתרחש על אדמתם
ניסינו להשיג את תגובת משרד הדתות לטענות החמורות של חברי הקהילה באודסה, אך הם טוענים שמערך הגיור נמצא תחת משרד ראש הממשלה. פנינו גם לדוברת משרד ראש הממשלה, אך טרם התקבלה תגובה נכון לרגע זה. גם מהרב וולף עצמו לא התקבלה תגובה עד רגע זה
אלכסנדר גרנובסקי
אלכסנדר גרנובסקי, איש עסקים יהודי-אוקראיני, היה דמות מרכזית בתחום הפיננסים והנדל"ן באוקראינה. בין היתר, היה שותף לבעלות על מספר בנקים וחברות, כולל "פין-בנק" ו"פלטינום-בנק", וניהל מספר נמלי תעופה מרכזיים במדינה. נוסף לכך, היה מעורב בפוליטיקה המקומית, נבחר לפרלמנט האוקראיני, ושימש כחבר בוועדת התקציב. בזירה העסקית הבינלאומית, היה קשור לקשרים עם הקהילה היהודית המקומית, תוך תרומות והשתתפות בפרויקטים שונים של חב"ד.
בשנים האחרונות, שמו של גרנובסקי נקשר לעבירות הונאה חמורות. לפני עשור גרנובסקי הואשם בישראל שהשתלט על חברת "וילי פוד" דרך חברת "אמבלייז", שהחזיקה קופת מזומנים של 140 מיליון דולר, וניצל את המשאבים לצרכים אישיים. החקירות סביבו הובילו להרשעת נציגיו בישראל לכאורה, גרגורי גורטובוי ויוסף שניאורסון, בגניבת כ-250 מיליון שקל במסגרת הסדר טיעון. בעוד שותפיו נשלחו למאסר, גרנובסקי הצליח להימלט והוצא נגדו צו אינטרפול להסגרתו לישראל.
במקביל, עדויות מהקהילה היהודית באודסה חשפו קשרים בינו לבין המאפיה האוקראינית, תוך שליחת איומים אלימים כלפי מתנגדים. מתנגדים לגרנובסקי וולף מקרב חברי הקהילה היהודית באודסה טוענים שהופעלו נגדם איומים פיזיים ישירים על ידי "חיילים" מקומיים של גרנובסקי והרב וולף, מנהיג חב"ד באודסה. בנוסף, עולות עדויות על כך שסחר בסמים התקיים לכאורה בשטח בית חב"ד בעיר, תחת חסותם של גרנובסקי והמאפיה המקומית. מערכת "כרמליסט" מחזיקה בהקלטות ועדויות המציגות את הפעילות הפלילית הקשה שהתקיימה בקהילה.
כיום גרנובסקי וולף נמצאים תחת מספר חקירות פליליות באוקראינה הקשורות לעבירות של שחיתות והונאה. אחת הפרשות המרכזיות כוללת חשד שגרנובסקי ושותפו, בוריס קאופמן, יצרו ארגון פשע מאורגן שניהל את המועצה העירונית של אודסה במטרה לשלוט על הוצאות תקציביות מרכזיות בעיר. החקירה העלתה חשדות שהם גרמו להפסדים של עשרות מיליוני גריבנות למתקני נמל באודסה.
בנוסף, דווח בתקשורת האוקראינית שגרנובסקי היה מעורב בתוכנית להשתלטות על קרקעות ציבוריות בעיר, שגרמה להפסד של כ-131 מיליון גריבנה לקופת העיר. בעקבות החשדות הללו, הוא נעצר על ידי הרשויות האוקראיניות בדצמבר 2022, לאחר שהואשם בארגון פשע ושחיתות. שמו גם הופיע ברשימת המבוקשים של הוועדה הלאומית למאבק בשחיתות (NABU) באוקראינה.
נראה כי הרשויות באוקראינה הגבירה את מאבקן בשחיתות, במיוחד בתקופה שבה המלחמה עם רוסיה מעמידה את הכלכלה והחברה המקומית תחת לחצים עצומים, ולא ברור מדוע הרשיות באוקראינה לא פועלות למעצרו ועל אחת כמה וכמה הרשיות בישראל דרך האינטרפול
שניאור ונחמה ויגלר
דמויות מפתח בפרשה המתוקשרת, משמשים בתפקידים בכירים במערך ההפעלה של הארגון בראשות הרב וולף. שניאור, הנחשב לסגנו הלא רשמי, היה בין הנאשמים בעבר, יחד עם וולף, במעורבות בגניבה של 60 מיליון דולר מאזרחי ישראל. לפי עדויות של חברי הקהילה באודסה, הוא מחזיק בארבע דירות באזור היוקרתי של אודסה. זאת לאחר שנמלט מישראל והיה מבוקש ע"י משטרת ישראל והאינטרפול. לאחר מספר שנים גם דרישות המעצר נגדו כמו נגד אברהם וולף נעלמו והוא חזר לישראל כאילו לא קרה דבר
אשתו, נחמה, פועלת כמורה בפנימייה הנמצאת במרכז החשדות, ומקבלת לכאורה תשלומים ישירות ממשרד החינוך הישראלי. הזוג נחשב לציר מרכזי במערכת הכלכלית המפוקפקת שמיוחסת ע"י הקהילה היהודית באודסה לרב וולף, המתוארת כ"אימפריית פשע" הכוללת מוסדות חינוך ודת. בנוסף, בכתבה שהתפרסמה ב"כלכליסט", נחשף כי שנאור זלמן ויגלר כיהן בדירקטוריון של גרנובסקי במסגרת חברת "וילי פוד" והיה דמות מרכזית במימון העסקאות של גרנובסקי דרך קרן הצדקה של חב"ד, "חב"ד 770".
תגובתו של שניאור לא התקבלה עד רגע זה
הפנימייה "משפחה"
לפי הצהרותיו של אברהם וולף לתורמיו ולכלי התקשורת בכל העולם שבבית היתומים ( פנימייה ) נמצאים 200 ילדים בפועל על פי עדויות מדריכי חב״ד שעבדו שם ושמורות במערכת נמצאים עד 15 בנים ו 15 בנות וחלקם אינם יהודים, בפנימייה שוהים ילדים אוקראינים שמשפחותיהם עדיין חיות. הילדים בפנימייה אינם יתומים כפי שהוצג לתורמים ולארגונים בינלאומיים רבים שתמכו בפעילות המוסד. הפנימייה מקבלת לכאורה תקציבים ממשרד החינוך האוקראיני והישראלי להוצאות השוטפות, וכן מתורמים פרטיים שלא מודעים לשימוש האמיתי של הכספים.
על פי העדויות של חברי הקהילה, הכספים שנאספו לטובת הפנימייה הוזרמו למטרות אחרות הקשורות לפעילותו הכלכלית של הרב וולף ואלכסנדר גרנובסקי.
מחומרים שנשלחו למערכת כרמליסט ועדויות מוקלטות ששמורות במערכת, עולות עדויות קשות לכאורה להתעללות מכוונת בילדים באותו מוסד מפוקפק לכאורה, מה שתמוע זה שהמוסד מקבל מימון מגורמים פרטיים מכובדים מאוד וכן משרדים ממשלתים בישראל ואוקראינה והכל למען תעשיית הכסף לכאורה של וולף וגרנובסקי הילדים הם אלה שסובלים
ממשרד החינוך נמסר למערכת כרמליסט: "במסגרת תכנית "חפציבה" המשרד מעניק סיוע פדגוגי וחינוכי לכ-50 בתי ספר יהודיים ברחבי מדינות ברית המועצות לשעבר, ובכלל זאת גם בית הספר "תקווה – משפחה".
האח יוסף וולף – נאשם בבגידה באוקראינה
במהלך הכיבוש הרוסי של חרסון במרץ 2022, צפו חשדות כבדים סביב הרב יוסף יצחק וולף, רבה של הקהילה היהודית בעיר ושליח חב"ד בהקשר של בגידה חמורה, וולף נתפס כאדם שסייע באופן עקיף לכוחות הרוסים, במיוחד בתקופה בה החשדנות כלפי משתפי פעולה גאתה. רבים בעיר טענו כי יש להחמיר עמו, במיוחד לאחר שגורמים נוספים, בהם איליה קראמליקוב, חבר מועצת העיר הקרוב לו, הואשמו גם הם בשיתוף פעולה.
בין היתר האשימו רשויות אוקראינה ואזרחי חרסון את יוסי וולף בבגידה חמורה. לפי העדויות, אזרחי העיר טוענים כי וולף אירח בביתו גנרלים רוסים באופן קבוע במהלך הכיבוש הרוסי, ואף נצפה מסתובב איתם ברחובות ועושה עמם עסקים. מעבר לכך, עולות טענות כבדות כי וולף וקבוצתו היו שותפים פעילים במכירת חרסון לרוסים בתמורה לכסף גדול והבטחות שהתקבלו ממקורות בכירים בצד הרוסי. החשדות הללו עוררו זעם רב בקרב תושבי העיר, שרואים בוולף דמות מפתח במהלכים שסייעו לכיבוש העיר..
כאן לא נגמרים מעלליו של וולף האח, רבים מחברי הקהילה בחרסון מעידים כי העבירו תרומות וכספים דרך ידיו. על פי העדויות, לא רק שהכספים לא שימשו למטרותיהן, אלא שגם הנכסים והתרומות נעלמו ללא עקבות. בנוסף לכך, תועדו מקרים בהם רכוש יקר של חברי הקהילה, כמו רכב BMW חדש, נלקח ללא הסבר. תמונה של הצ'ק שהועבר לרב יוסף וולף מצורפת כחלק מהראיות שנמסרו לנו במהלך התחקיר.
הקהילה היהודית באודסה
חברי הקהילה היהודית באודסה מעידים שגרנובסקי וולף נוקטים באלימות קשה ושיטות של המאפיה האוקראינית כנגד חברים מהקהילה היהודית באודסה, שספגו התעללות פיזית מצד "החיילים" של הרב אברהם וולף ואלכסנדר גרנובסקי. לידי מערכת "כרמליסט" הגיעו העתקים של תלונות שהוגשו במשטרה נגד גרנובסקי וולף , בהן נטען כי הם הפעילו בעזרת מאפיונרים מקומיים אלימות כלפי חברי הקהילה. בנוסף לכך, עולות עדויות קשות על סחר בסמים שהתקיים ממש מתוך שטח בית חב"ד, תחת חסותם של וולף, גרנובסקי והמאפיה האוקראינית. מערכת "כרמליסט" מצרפת עדות שמע מצמררת של נציג חב"ד, שהיה לצערו ולתדהמתו עד לאותן פעילויות פליליות.
שליחי חב"ד נוספים באודסה הביעו חשש עמוק מהשלכות הפרשה על תדמית התנועה העולמית. הם הביעו דאגה כי ההאשמות נגד וולף וגרנובסקי עלולות לפגוע במוניטין הטוב של חב"ד בעולם, שכן בדרך כלל התנועה אינה קשורה לפרשיות מסוג זה.
שליח חב"ד, שהקלטתו שמורה במערכת, הביע בושה עמוקה לנוכח ההאשמות שהועלו נגד הרב של חב"ד באודסה. לדבריו, הוא חושש כי התלונות נגד הרב ישליכו לרעה על כל הקהילה היהודית באוקראינה ועל חב"ד בכלל. הוא סיכם את דבריו בכך שהפרשה כולה מהווה בושה ליהדות.
תגובת אחד מנציגי הקהילה היהודית באודסה שמעדיף להישאר בעילום שם מחשש לפגיע בו ובמשפחתו מצד ארגון וולף – גרנובסקי לטענתו. הוא אומר כך: "לא יתכן שכל הרבנים , שלוחי חב״ד והקהילות היהודיות באוקראינה צריכים לסבול ולחיות בפחד מתמיד בגלל חבורת עבריינים שהקימו ארגון פשע שמתנהל במסווה של בית חב״ד באודסה תחת עיני הרשויות , אנחנו מאוד מקווים שהגורמים הרלוונטיים יתעוררו ויעשו סוף לסבל ו לסיוט הזה , לא יאמן שמשפחות צריכות לפחד ללכת או לשלוח את ילדיהם לבית הכנסת , לא נראה דבר כזה מעולם"
לסיכום: פרשת חב"ד אודסה מעלה שאלות קשות ונוקבות הנוגעות להתנהלותם של גורמים פרטיים ומוסדיים, הן בישראל והן באוקראינה, סביב מוסדות חב"ד באודסה. החשדות לניהול כלכלי בלתי חוקי, ניצול פיזי ונפשי של נשים וקטינים, וסחר בסמים אינם רק עניין פלילי, אלא פוגעים באמון הציבור ובערכי המוסר היהודי. הסחבת בהסגרתו של אלכסנדר גרנובסקי לישראל, במיוחד לנוכח הסגרתו המהירה של עמוס סילבר מאוקראינה שמוכיחה שאם רוצים אפשר, מעוררת חשד לכאורה לתיאום בעייתי או חוסר רצון מצד הרשויות באוקראינה או בישראל לפעול למיצוי הדין. באשר לרב אברהם וולף, העובדה שמשרד החינוך ממשיך לממן מורים למוסדות חב"ד באודסה, והשתיקה הרועמת של חב"ד העולמית, מעוררים תהיות בנוגע למידת הפיקוח והאחריות. הפשעים המיוחסים למוסדות חב"ד באוקראינה שבניהול האחים וולף מציבים את חובת הציבור לדרוש שקיפות, חקירה מקיפה והעמדה לדין של כל המעורבים, כדי להבטיח שהפשעים הללו לא ימשיכו להתקיים בחסות גופים שמתחייבים לערכים של צדק ויושר.
גם ילד בן 5 מבין שזו כתבה ממומנת.
פשוט מביך.
כל הכבוד לאתר כרמליסט על הכתבה המקצועית והמדויקת בתור אחת שהייתה חיה שנים באודסה אף פעם לא הבנתי איך רשויות החוק לא עושות סוף לחבורה הזאת של משפחת וולף , לא יאמן שאנשים שגנבו עשרות מיליוני דולרים מאזרחי ישראל מנהלים את העיניינים שלהם באודסה כאילו כלום לא קרה ………
כתבה מאוד מעניינת , נקווה מאוד שבמהרה מישהו יתעורר ויציל את הילדים המסכנים האלה מהסיוט שהם חיים בו השם ירחם
באמת מעניין מאוד מאיפה לזוג ויגלר האלה שמוזכרים בכתבה היה כסף לקנות 4 דירות בביניין יוקרתי באודסה……
בטוח שלא מהמשכורת שהם מקבלים מבית חב״ד .
בגלל אנשים כאלה יש שנאה לדת ולחרידים !!!!!!
התפוח לא נופל רחוק מהעץ גם האבא של האחים וולף היה מאפיונר ונוכל גדול עד שהרבי מילובביץ גילה אותו ונתן הוראה לרב הראשי של קריית מלאכי כבוד הרב יורוסלבסקי לבעוט אותו מחב״ד , אין חבדניק בעולם שלא מכיר את המקרה
אז מי מה שהבנתי בכתבה הגרנובסקי הזה גנב יחד עם החבדניקים רבע מיליארד שקל בישראל מאזרחי ישראל ונשמע שהוא והחבדניקים חיים מצויין באודסה ואיפה רשויות החוק בסיפור יחבל אינטרפול ????
להציל את הילדים האלה מייד!!!!!!!
נשמע כמו סרט אימה איפה השלטונות בכל הסיפור הזה , המקום הזה חייב להיסגר וכל האחראים על המקום צריכים ללכת לכלא לשארית חייהם
עצוב מאוד בשביל כל החבדניקים בעולם שעושים עבודת קודש וצריכים לשלם את המחיר בגלל חבורת פושעים שמשתמשים בשם של חב״ד
שום דבר לא חדש כל כפר חבד זוכרים את פרשת ברקה וולף שהוא רימה את הרבי מילובביץ , ושהרבי גילה הוא העיף אותו מחב״ד .
וכל כפר חב״ד זוכרים את העקיצה הענקית שעשו אברהם וולף ושניאור ויגלר וברחו לאודסה .
נפתלי לפני שאתה מגיב שטויות תכתוב נכון את הספק שם שלך
כל הכתבה המאוד לא אמינה הזאת עם עדויות מפוקפקות של אדם שבעצמו נשמע מאפיונר עם כובע שחור (תודה על המידע אגב, אדע לא להלביש יותר כובע שחור שלא יסווגו אותי כמאפיונר) ממומנת מתחילתה ועד סופה, ואם כבר שילמו כסף חבל שלא שילמו גם לאדם שהיה יודע לכתוב את זה בצורה קצת יותר אינטליגנטית ולא באופן שגורם לשערותיך לסמור רק מהקריאה של הטקסט המפוברק הזה. בקיצור מה"צינור" היו מעיפים אותך אחרי אודישן לכן חפש לך עתיד אחד.
אותי "חיתנו" בעת צרה עם מישהי שהייתה נוצריה התגיירה כאילו וקיבלה כסף. ועקצו אותי בכמליון גריבנהה.
מדוע חב״ד העולמי לא מתערב ??????
אני זוכר כשאברהם וולף הביא את הנוכל הזה גרנובסקי לישראל הוא נפנף בו בכל מקום והציג אותו כאחד מל׳׳ו צדיקים חחחחחחח
באמת הגיע הזמן שהשלטונות בישראל ובאוקראינה יטפלו כבר בחבורת פושעים מושחתים האלה שרק פוגעים ביהודים ומביישים את הדת ואת התורה הקדושה
לפי הכתבה זה לא נשמע כמו בית חב״ד זה נשמע כמו בתי ז…ת 🤣
כל מי שרוצה ללמוד קצת יותר על ההסטוריה של חבורת הזבל הזאת שירשום בגוגל – שניאור ויגלר , אברהם וולף , אלכסנדר גרנובסקי , יוסף שניאורסון , גריגורי גרוטבוי
נו אחרי דברים כאלה חמורים אפשר להאשים אנשים שהם שונאים חרידים ………
בארץ ישראל אתה קונה מכונית אחרי יום באים אלך מס הכנסה מע״ם ושואלים אותך מיליון שאלות, באודסה איזה חבניק נוכל שלא עבד יום אחד בחיים שלו קונה כמה דירות בבניין הכי יוקרתי באודסה ואף אחד לא שואל אותו מאיפה הכסף , מאוד מוזר …….
ההסטוריה חוזרת על עצמה בשנת 2014 בנימין וולף אחיהם של הוולפים שמוזכרים בכתבה היה הרב של קרים אוקראינה 🇺🇦 הוא גם בגד באוקראינה ובקהילה שלו ( כמו אחיו יוסי בחרסון )תמורת כסף וטובות הנאה מהרוסים והיה שותף במכירת העיר קרים לרוסים , היום הוא רב ברוסיה , ליוסי וולף הבוגד היה פחות מזל כי האוקראינים חזרו והוא מואשם בבגידה ואזרחי חרסון רוצים להרוג אותו
נחמן אתה צודק במיליון אחוז מאז שהוא בגד באוקראינה ובקהילה שלו ודיבר כמו אנאלפבית ברעיון עם פוטין בטלויזיה הרוסית שינו לו את השם בחב״ד , כיום קוראים לו ( בני פדיחה ) וולף🤣🤣🤣
בגלל המהלך של יוסי וולף עם הרוסים נגד האוקראינים יהודים מפחדים לטייל ברחוב בחרסון , נהיה אנטישמיות חזקה בעיר נגד יהודים בעקבות המקרה
גרנובסקי והארגון פשע שלו השתלטו על בית חב״ד אודסה הם מכבסים דרך חשבונות חב״ד את כל הכספים השחורים שלהם , מנהלים תחנת סמים בתוך בית הכנסת והשליח אברהם וולף מכר את נשמתו לשטן בשביל כסף , הוא בובה על חוטים של ארגון הפשע של גרנובסקי ושות
שניאור ויגלר היה דירקטוריון ( קוף ) בחברת קש של גרנובסקי – וולף שנגמר בעוקץ הענק של אזרחי מדינת ישראל ( רבע מיליארד שקל לפי אתר כלכליסט) הוא קיבל כמה מיליונים ועף לאוקראינה מהכסף הזה הוא רכש הרבה נדלן ……
כל הכבוד על הכתבה הגיע הזמן שמישהו יוציא את כל הלכלוך שהולך במקום הזה אבל לצערי הרב בתור אחת שיודעת זה אחוז קטן מי מה שקורא שם , בפנימיה הזאת ( בית יתומים ) שנים מתבצעות עבירות מין ועבירות פדופיליה בילדים על ידי חברי הקהילה כל הנרקומנים השיכורים והסוחרי סמים שכל היום שורצים בבית הכנסת , אבל אף אחד לא מעז לדבר כולם מפחדים מההשלכות………
זה כתבה ממומנת
אני גם יכול לצלם רכב ולהגיד שזה מוחרם ואז לצלם צ׳ק ולכתוב בצד(אפילו לא על הצ׳ק עצמו) מיועד לרב וולף
זה מה שקורה שרבנים מוכרים את נשמתם לשטן בגלל תאוות בצע , רק חמורים כמו משפחת וולף לקחו כספים מכל העולם התחתון האוקראיני ועכשיו הם שפוטים שלהם לכל החיים ועושי דבריהם
משפחת וולף = משפחת קורלאונה
גרמו נזק לכל יהודי אוקראינה משפחת וולף האלה , למה בגלל שהם בגדו הם גנבו והם עשו עוד מיליון דברים רעים כל יהודי אוקראינה צריכים לשלם ולסבול מאנטישמיות ??? שהממשלה תעיף אותם ונגמר הסיפור כל היהודים יוכלו לחזור לחיות פה בשקט
מעניין מאוד מה אברהם וולף נותן בשביל שלא יסגירו את שותפו וחבר הנפש שלו אלכסנדר גרנובסקי לישראל …….
חחחח שניאור ויגל האלכוהליסט של אודסה חוץ מי לשתות אלכוהול ולגנוב כסף הוא לא עושה כלום בחיים
וולף , ויגלר , הרטמן , פישל הם לא שלוחים של הרבי מילובביץ ולא הולכים לפי הדרך שלו , הם שלוחים של אלכסנדר גרנובסקי והולכים בדרך הנבזית שלו , חבורה של בובות על חוטים של המאפיה האוקראינית
האתר שכח לציין בכתבה את כל הבנות בנות 15-16 בפנימיה שחברי הקהילה וחבריהם של וולף וגרנובסקי מכניסים להריון ולאחר מכן אברהם וולף מחייב אותן להתחתן עם גברים בגיל סבא שלהן
עכשיו ארגוני הפשע התחילו להשתלט גם על בתי חב״ד ? מדוע הרבנים שם לא פנו לרשויות החוק מלחתחילה ואיפה ממשלת ישראל בסיפור
לפי הכתבה אפשר לעשות סדרת פשע על הבית חב״ד הזה סגנון הסופרנוס ( חבדנוס ) 😆
למה הרב בתמונה מנשק כומר ?????
אם הרבי מילובביץ לא היה מסתלק לעולם דברים כאלה לא היו קוראים, מאז שאין את הרבי יש כאוס בחב״ד וקמו כל מיני קבוצות של נוכלים שמנצלים את המצב ואת השם הטוב של חב״ד לגרוף כסף גדול לכיסם האישי
הזיה אנשים עובדים קשה וקורעים את התחת כל החודש משלמים מס הכנסה ומעם בשביל שממשלת ישראל תשלם משכורות לחבורת פושעים האלה שיושבים באוקראינה ומרמים יהודים
ברגע שרב מסכים לקבל כסף מבן אדם כמו גרנובסקי באותו רגע הוא מכר את נשמתו לשטן ונהיה עבד שלו
באותו שנייה שרב מוכן לקבל כסף מבן אדם כמו גרנובסקי הוא מכר את נשמתו לשטן ונהיה עבד שלו לכל החיים
הייתי שם לפני כמה חודשים באמת באו אלי כמה חברה עם קובעים הציאו לי גראס קוקאין ועוד כל מיני סוגי סמים את הרבנים שם זה היה נראה משעשע
משפחת וללף זה משפחת אלפרון החרידים
משפחת ווולף לא מייצגים את חב״ד !!!!!!
מהסרטונים והתמונות נראה שמשרד החינוך הישראלי משלם להם משכורות שם בשביל להתעלל בילדים חסרי ישע , פשוט סיפור בלתי נתפס
מה שווה כל הכסף של אברהם וולף הוא מטייל באודסה עם שומרי ראש כמו עכבר כל הזמן מסתכל ימינה שמאלה מנסה לשדר בטחון אבל בתוך עצמו רועד מפחד כולם רואים את זה עליו , הוא לא יודע מאיפה המכה תבוא לו מרוב האנשים שהוא פגע בהם , אומרים שהציפייה למכה יותר כואבת מהמכה עצמה ……
אף אחד לא היה רוצה להתחלף איתו בעד שום סכום שבעולם
משפחת וולף משחקים באש , האוקראינים לא יסלחו להם לעולם על הבגידה באוקראינה ועל זה שהם תמכו בצד הרוסי בזמן המלחמה , בסוף אוקראינה תבוא איתם בחשבון וזה יכאב מאוד
כתבה שכולה שקר וכזב. אין בינה ולמציאות שום קשר למעט הסיפור של גרנובסקי בארץ, וגם בזה הרב וולף וויגלר ממש נפלו בפח.
אנשים שמטרתם לעזור ולסייע ליהודים בכל מה שהם יכולים. מאירי פנים, ומקדשי שם שמים.
נכון שישנם לגרנובסקי אינטרסים, וזה מגביל לעיתים את הקהילה, אך לעולם לא היו שותפים למעשים או כוונות זדוניות.
כל אדם שנקלע לאודסה ויחפש עזרה, מוזמן גם היום לשניאור היקר, ולראות את התגובה.
לסיכום:כתבה ממונת מלאה קנאה ושנאה
אודסאי לשעבר כמה שילמו לך וולף וויגלר לרשום את התגובה הזאת ? הרי בכל העיתונים בארץ רשום ששניאור ויגלר היה הדירקטווריון בחברה של גרנובסקי שעקצה אזרחים ישראלים ברבע מיליארד שקל , וידוע שאברהם וולף עמד בראש הפירמידה הוא המתכנן הוא הביא את גרנובסקי להשקיע בארץ והוא מינה את שניאור דירקטוריון מטעמו כולם מראש ידעו שזה עקיצה מה לחבדניקים ולעסקים ? כנראה שאתה משפחה שלהם או חבר בארגון הפשע שלהם כל אחד יכול לרשום בגוגל שניאור ויגלר ואברהם וולף ולראות את ההסטוריה של שני הפושעים האלה , אם הם כל כך טובי לב שיחזירו לאזרחים המסכנים את ה רבע מיליארד שקל שהם גנבו להם במקום לקנות ביניינים ודירות ולנסוע ברכבי פאר באודסה מכסף של גניבות .
לסיכום – מה שרשום בכתבה זה לא אחוז אחד מהפשעים שלהם ונקווה מאוד שבקרוב ירחיקו את הפושעים האלה מהחברה כדיי שלא יוכלו יותר לפגוע ביהודים .
כל המעוניין יכול לרשום בגוגל שניאור ויגלר ואלכסנדר גרנובסקי יופיעו לו כל הכתבות וכל פסקי הדין של העקיצה .
במקרה המשפחה שלי היא אחת מאלה שנעקצו בפרשה .
עד היום אברהם וולף , שניאור ויגלר, אלכסנדר גרנובסקי וחב״ד אודסה זה גוף אחד שממשיך לבצע פשעים ולגנוב כספים מיהודים רבים תחת השם הטוב של חב״ד העולמי שום דבר לא ישתנה ….
פשוט אנשים מפחדים לדבר כי מי שפותח את הפה ישר הם שולחים עליו את הרוצחים האוקראינים של גרנובסקי להשתיק אותו .
שכחו לציין בכתבה שאת המתנגדים שלהם הם מוסרים לשלטונות האוקראינים כמו בימי השואה
לפני חצי שנה הייתי בדרך לרבי נחמן מברסלב נתקעתי באודסה בלי כסף הגעתי לבית חב״ד אודסה ראיתי חבורת אנשים נראים מסודרים פניתי לאחד מהם שאלתי אם הוא יכול לתת לי צדקה להגיע לרבי נחמן הוא הסתכל עלי כאילו הוא רוצה להרוג אותי וירק על הרצפה , לאחר מכן בקשתי מהחבדניקים להשתמש במקווה הם לא הסכימו וטענו שהמקווה רק של הקהילה .
מקום הזוי לחלוטין אני כל החיים מטייל בבתי חב״ד בחיים לא נתקלתי בכזאת התנהגות , ממליץ לברסלבים לא להתקרב לשם
תנסו לברר מה קורה בהונגריה, המאפיה של חב"ד בחסות כמה פקידי ממשל מושחתים משתלטים באיומים על הקהילה היהודית המקומית הוותיקה, גניבות עושק פשעים שלא יאומנו. חב"ד מאפיה לכל דבר