צפו בסיכום של משטרת ישראל
“העבודה תיפסק – או שנפתח באש”: שלושה נאשמים באיומים באתרי בנייה בצפון
בחקירה נחושה של יחידת יל”פ מרחב אשר במחוז חוף, נחשפה שיטה של סחיטה באיומים וגביית דמי חסות מקבלנים באיזור הגליל. שלושה גברים מכפר יאסיף ודיר חנא, בגילאי 31–40, מואשמים בהפצת טרור כלכלי באתרי בנייה – כולל איום מפורש בירי על עובדים. הפרקליטות מבקשת להותירם במעצר עד תום ההליכים ולחלט עשרות אלפי שקלים.
מערכת כרמליסט | עודכן: מאי 7, 2025
אם תעצור לרגע מול אחד מאתרי הבנייה השקטים של הצפון, לא תדמיין שבין הבלוקים והפיגומים מתנהלים לפעמים חוקים אחרים – חוק הסכין, חוק האיום, חוק המזומנים.
חקירה מאומצת של יחידת הלוחמה בפשיעה (יל”פ) במרחב אשר, הביאה השבוע לפיצוח פרשיה חמורה במיוחד: שלושה תושבים – שניים מכפר יאסיף ואחד מדיר חנא – ניהלו לפי כתב האישום שיטה מתוחכמת, אך אלימה, של גביית דמי חסות. תחת מסווה של “שירותי שמירה”, הם איימו, הפחידו, וחילצו כספים מקבלנים באיומי נשק, שפה מאיימת, ומסמכים מזויפים.
בין היתר, מתועד מקרה שבו אחד מהנאשמים פנה לעובדים באתר בנייה ואמר:
“תמסור לו דש ותגיד לו הגיע לפה #### ####, מטעם משפחת אל חרירי, העבודה פה תופסק היום. עוד שעתיים אחזור אני ירה בכל אחד פה.”
במקרה אחר, קבלן ציבורי שאך זכה במכרז נאלץ לסגת מהזכייה מחשש לחייו ולחיי עובדיו.
לפי המשטרה, מדובר בשיטה ברורה של “טרור כלכלי” – בו אנשי פשיעה משתלטים הלכה למעשה על מרחבים עסקיים באמצעות הפחדה, תוך פגיעה חמורה ביציבות הכלכלה ובאמון במוסדות החוק.
התגובה של משטרת ישראל הייתה חד-משמעית:
“מדובר בפגיעה ישירה בביטחון האזרחים ובכלכלה המקומית. נפעל בכל הכלים – פליליים וכלכליים – כדי למגר תופעות מסוג זה”, נמסר בהודעה רשמית.
פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי כתב אישום חמור ובקשה להמשך מעצרם של השלושה עד תום ההליכים. כמו כן, נתבקש חילוט של 25 אלף שקלים שנתפסו ברשותם – רכוש שעל פי החשד קשור לעבירות.
לסיום, רפ”ק מורטאג’י מרעי, מפקד יל”פ אשר, סיפק סינק מצולם מהשטח
לצפייה בהודעה המלאה של המשטרה – לחצו כאן