21.06.2021

יום שני

פאייה ים ואדמה

לכבוד חגיגות סוף שנה אזרחית ותחילת שנה חדשה הכנתי מתכון פאייה עם פירות ים.

היופי בתבשיל הזה, ניתן לשנות את המתכון ברכיבים אשר מעוררים לכם את התיאבון, למשל להחליף את הפירות ים בעוף או להוסיף עוף לאותו מתכוון

מכינים מראש

40 מ"ל שמן זית

1 בצל לבן קצוץ (130 גרם)
2 פלפלים קלויים על האש אדום וצהוב (170 גרם לאחר קלייה וקילוף)

חצי חציל קלוי על האש, טחון עם הקליפה (170 גרם לאחר קלייה)

60 גרם נקניק הרץ/סלמי קצוץ דק

200 גרם אורז עגול 

160 גרם שרימפס מנוקה

190 גרם קלמרי טבעות

80 גרם אפונה גרגירים

400 מ"ל ציר בקר חם (אפשר גם להכין מים חמים עם אבקת מרק)

10 גרם מלח אטלנטי

מתחילים לבשל

  1. במחבת רחבה וגדולה מחממים את השמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף
  2. מוסיפים חצי מהנקניק ומטגנים כחצי דקה שהשומנים שלו ישתחררו
  3. חותכים את הפלפלים לקוביות, מוסיפים למחבת וממשיכים בטיגון קל
  4. מכניסים את האורז ומערבבים היטב 
  5. מוסיפים חציל קלוי, ציר בקר חם ומלח אטלנטי ומערבבים היטב
  6. מכסים את המחבת ומנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 10 דקות
  7. בינתיים במחבת נפרדת מקפיצים קלות בשמן זית את הקלמרי במשך דקה ומורידים מהאש
  8. לאחר 10 דקות מוסיפים את השרימפס והקלמרי, מכסים את המחבת וממשיכים לבשל עוד 10 דקות
  9. מורידים את המחבת מהאש ומוסיפים את האפונה ושוב מכסים לעוד 5 דקות בלי להבה.

הערה: במקום נקניק הרץ או סלמי השתמשו בנקניקיות איכותיות כמו צ'וריסוס או מרגז ותוסיפו לתבשיל, זה משדרג אותו מאד

שתפו עכשיו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

יכול גם לעניין אותך

חדשות היום

אקדמיה- יזמות- תעסוקה

בשבוע שעבר נועדו באולם הסנט בטכניון ראש עיריית נשר, רועי לוי, המשנה לנשיא ומנכ"ל הטכניון פרופ' בועז גולני, יזמים שרכשו את הקרקעות במתחם התעשייה החדש

חדשות היום

דוקורסקי אירח את תלמידי חטיבת ביניים דפנה שזכו בתחרות הארצית להמצאה מדעית- טכנולוגית לבעלי מוגבלויות

ראש העיר אלי דוקורסקי אירח בלשכתו את נבחרת חטיבת הביניים דפנה אשר זכתה בפרס הצטיינות בתחרות הארצית להמצאה מדעית- טכנולוגית עבור אנשים בעלי מוגבלויות. עבודת

מעקב
הודע על
guest
0 Comments
פידבקים מוטבעים
ראה את כל התגובות