21.06.2021

יום שני

קרדיט : רונית זומר פרנקל

ניוקי עם עוף ופטריות בתבנית אחת בתנור

מצרכים:

חבילת ניוקי מיובש בוואקום (500 גרם) אפשר מכל סוג ובכל טעם – עדיף תוצרת איטליה (הסבר בהמשך) – לא צריך לבשל את הניוקי לפני!

3 כרעיים עוף או 6 שוקיים – תחליפים בהמשך

סלסלת פטריות

1 בצל גדול מקולף וחתוך לרצועות

לרוטב:

4 כפות שמן זית

3 כפות סילאן

2 כפות אבקת מרק איכותיות – פיטריות או בצל (אפשר גם לשלב – מומלץ)

2 שיני שום כתושים או חצי כפית שום גבישי

מעט אגוז מוסקט מגורד

500 מ"ל מים רותחים

מלח / פלפל שחור

אופן ההכנה: מוזמנים להיעזר בסרטון המצורף

מחממים תנור ל-200 מעלות (עליון תחתון או טורבו)

מניחים בתבנית את הניוקי, הבצל, הפטריות והעוף.

בקערה, מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב

שופכים מעל הכל ומערבבים מעט.

מכסים עם נייר אפייה ומעל נייר אלומניום

מכניסים לתנור לאפייה כ-45 דקות.

לאחר 45 דקות פותחים את התנור, מורידים את הכיסוי

וממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות או עד הזהבה.

(אם צריך אפשר להוסיף מעט מים רותחים)

קרדיט : רונית זומר פרנקל

מערכת כרמליסט

מערכת כרמליסט

"כרמליסט" הינו אתר חדשות מקצועי וחדשני אשר מעדכן באופן שוטף על כל הנעשה בעיר חיפה. "כרמליסט" שם לעצמו מטרה להביא את החדשות המעניינות והחשובות ביותר הקשורות בעיר חיפה תוך מתן חווית משתמש נוחה לכלל תושבי האזור.

שתפו עכשיו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

יכול גם לעניין אותך

חדשות היום

בקיץ הזה תלבשו קק"ל

היום התחילה רשמית עונת הקיץ ועונת הטיולים כבר בעיצומהלכבוד החופש הגדול והקיץ שכבר פה קרן קימת לישראל מציעה לציבור הרחב  מגוון פעילויות מיוחדות בפריסה ארצית

מעקב
הודע על
guest
0 Comments
פידבקים מוטבעים
ראה את כל התגובות