27.07.2021

יום שלישי

חגי סלע

מנסף טבעוני

חשבתי לי מה אוכל להכין שיהיה מתאים לכולם ואז נזכרתי באורז מנסף דלעת שהכנתי בעבר לאירוע והחלטתי להכין אותו שוב, מנסף במקור הוא תבשיל אורז עם בשר טלה וכאן החלפתי את הטלה בדלעת שיהיה טבעוני ומתאים לכולם.

אבל אז נזכרתי שיש לי פריקה, חיטה מעושנת  בארון, אז השתמשתי בה לתבשיל, לצערי הטעם המעושן לא נשמר בבישול אבל עדיין יצא טעים. 

*אפשרי להכין את המתכון עם אורז (העדפה שלי לארוז בסמטי) בכמות של המים שמים על כל כוס אורז 2 כוסות מים ובבישול מנמיכים להבה

מכינים מראש

100 מ"ל שמן זית

120 גרם בצל חתוך לרצועות

120 גרם דלעת חתוך לקוביות 

70 גרם צימוקים בהירים

15 גרם סוכר

10 גרם מלח גס

רבע כפית קינמון

רבע כפית כמון

חצי כפית בהרט

120 גרם פריקה (פריקי – חיטה מעושנה)

כוס ורבע מים חמים

25 גרם צנובר קלוי

מתחילים בבישולים

  1. מכניסים לסיר בינוני שמן זית, בצל ומכסים אותו במים
  1. מבשלים את הבצל עד שהוא שכל הנוזלים הצטמצמו ונותר רק השמן
  1. כאשר המים התאדו לגמרי והבצל מתחיל להיצרב מנמיכים להבה בינונית
  2. ממשיכים לטגן את הבצל ומידי פעם מערבבים שלא ידבק וישרף בתחתית, עד שכולו משנה צבע לחום מלא 
  1. מוסיפים אתה דלעת וממשיכים בטיגון כ5 דקות
  2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס היטב
  3. מוסיפים את התבלינים ומערבבים
  4. מוסיפים את הצימוקים והפריקי 
  5. מכניסים את המים החמים מביאים לרתיחה מנמיכים לחום בינוני
  6. מבשלים עד שכל המים התאדו והתבשיל מוכן
  7. מצלחתים ומוסיפים צנוברים קלויים מעל

שתפו עכשיו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

יכול גם לעניין אותך

חדשות היום

מהפכה במגרשי הספורט בקריית ביאליק

מועצת העיר קריית ביאליק אישרה בישיבתה האחרונה מיום 21.7.2021, תקציב של 1.5 מיליון שקלים להקמת מגרשי קטרגל מדשא סינתטי בכל שכונות העיר. במסגרת הפרויקט יוקמו

מעקב
הודע על
guest
0 Comments
פידבקים מוטבעים
ראה את כל התגובות