12.04.2021

יום שני

קרדיט : נועה רגב

חלת בריוש מושלמת

מתכון לחלה עשירה שהסוד הוא קיפול הבצק וההתפחה!!

מי מאיתנו לא אוהב את אותה החלה החמה והטעימה שמסמלת עבורנו את סופו של השבוע. לה מקום של כבוד בשולחן השבת. כל כך סמלית, כל כך אנושית.

גם אני הייתי עוברת במאפיה השכונתית עם הקניות של שישי ורוכשת חלה טרייה. תפסתי את הכנת החלה באופן עצמאי כמטלה גוזלת אנרגיות, הרי למי יש זמן לעמוד במטבח להכין, ללוש ולהתרוצץ. במיוחד אחרי שבוע עמוס ועוד עם הילדים שמתרוצצים בין הרגליים.
כשהכרתי את עולם האפייה פתאום הבנתי שזו לא מטלה, אלא תחביב שממלא ועושה טוב לנפש, זה הפך לטקס שבו לוקחים בו חלק כל המשפחה. אין כמו לראות את הילדים נשענים על התנור בעיניים נוצצות, מביטים על הבצק תופח, ניחוחות של סוף שבוע, ריחות שמרים ואפייה ממלאים את הבית ונותנים וויב לשבת הקרבה. היום אני מחכה כל השבוע לאותו טקס קסום. אחרי פעם אחת שמתנסים ורואים עד כמה זה קל ומספק, ההתמכרות מובטחת.

אפשר להוסיף אגוזים, צימוקים,חמוציות ועוד..
מצרכים ל3 חלות בגודל בינוני:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
כף סוכר במינימום (אם אוהבים מתוק אפשר 2-3)
ביצה בטמפרטורת החדר
40 מ״ל שמן קנולה
50 גר חמאה חתוכה לקוביות
כפית מלח
250 מל מים בטמפרטורת החדר
5 גר משפר אפייה

במערבל נניח את המלח מעליו קמח, משפר אפייה, שמרים, סוכר, שמן, ביצה, מים.
ללוש את הבצק 3-4 דק עד שמתגבש.
להוסיף את החמאה.
ולהמשיך ללוש כ-8 דק. לא להתעצל על זמן הלישה.

התפחה ראשונה שעה להשאיר אויר לשמרים (לכסות בנילון עם חור קטן)

התפחה שניה שעה וחצי
לחלק את הבצק לשני חלקים שווים(ממליצה לעבוד עם משקל)
אחכ לחלק כל חלק ל3 חלקים שווים בערך 100 גר כל חלק.
לשטח כל חתיכה ולגלגל שלב הקיפול חשוב לתוצאה מושלמת לקלוע לצמה יפה או כל עיצוב חופשי.

רגע לפני אפיה למרוח ביצה, המון שומשום או כל דגן/קישוט אחר וולאפות בחום של 200 מעלות עד להזהבה (כ-30 דקות)
לצנן על רשת..
רוצים קמח מלא? אין בעיה
יחסים של 50/50 ולהוסיף עוד נוזלים בהתאם להתגבשות הבצק.

שתפו עכשיו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

יכול גם לעניין אותך

מעקב
הודע על
guest
1 תגובה
Oldest
Newest הכי מדורג
פידבקים מוטבעים
ראה את כל התגובות
גלי

מדהים תודה