21.06.2021

יום שני

חגי(וייס)סלע – טארט כרוב לבן

ניסיתי מתכון מיוחד של טארט אנדיב ובמקום אנדיב השתמשתי בכרוב לבן שהיה לי במקרר…
יש כאן קרסט של בצק פריך עם שיכבה של שלוש גבינות, קשקבל עיזים, מוצרלה ופרמזן. כרוב לבן מאודה בקרמל עם בלסמי וחומץ שרי.

להכין מראש:
בצק פריך מלוח (אפשר לקנות בסופר או להכין)
1 כרוב לבן בינוני חתוך לשמיניות
100 גרם גבינת עיזים קשקבל מגוררת או חתוכה לפרוסות בעובי חצי אצבע
50 גרם מוצרלה מגוררת (ניתן גם לקנות כדורי מוצרלה ולחתוך פרוסות דקות)
50 גרם סוכר
40 גרם חמאה חתוכה לקוביות
15 גרם או 2 כפות חומץ בלסמי
3 שיני שום עם הקליפה
רבע כפית מלח גס

מתחילים לבשל: בצק פריך

1.מחממים תנור ל180 מעלות על מצב חום עליות ותחתון ללא מאוורר.

2.  מרדדים את הבצק לעובי חצי אצבע וחותכים עיגול בגודל המחבת בה נשתמש לבישול (שיטה טובה זה להשתמש בצלחת בגודל המחבת לחיתוך הבצק).

3. מניחים את הבצק על תבנית ומעליו שמים עוד תבנית לתנור למנוע מהבצק לתפוח (לא חייב לגעת בבצק זה טוב שיש לו מקום קצת לגדול)

4. מכניסים לתנור שחומם מראש ואופים למשך 25 דקות.

5. מוציאים ומקררים.

כרוב מקורמל
1. חותכים את הכרוב לשישיות או שמיניות

2. חותכים את הליבה ומתאימים את הגודל של הכרוב בעזרת פירוק שכבות עלים למחבת כך שהכרוב יוכל לשבת בצורת פרח

3. במחבת עמוקה שמים סוכר ועל להבה בינונית ממיסים אותו לקרמל

4. מוסיפים את קוביות החמאה לקרמל ומערבבים היטב עד שכל החמאה נמסה

5. מסדרים את הרכוב שכוב על אחד מצדדיו ומסדרים כמו מניפה בכל המחבת. במרכז אם חסר כרוב משתמשים בעלים שפירקנו כשאנחנו מתאימים אותם לחלל שנותר

.6. בוזקים מעל את הבלסמי ומוסיפים פנימה את שיני השום ומלח

7. שמים מכסה ומנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ20 דקות עם מכסה ועוד 30 דקות ללא מכסה.לכרוב יש הרבה נוזלים אז אל תדאגו שחסר בהתחלה, הוא כבר ימלא את החסר.

8. לאחר הבישול מסננים את הנוזלים ושומרים בצד. מנחים מעל צלחת או כל דבר שיוכל להחזיק ולשמור על הצורה שסידנו במחבת ושופכים את הנוזלים לכלי אחר.

9. את השיני שום גם מוציאים ו מוציאים מן הקליפה ומועכים למחית ושמים בצד.

10. בסיר נפרד שמים שני שליש כוס מהנוזלים ששמרנו ומבשלים אותם עד שהנוזל נהיה סמיך. סוגרים את הלהבה ומוסיפים את מחית השום.

11. על הכרוב במחבת מפזרים את הגבינות עיזים ואז מוצרלה ומעל מניחים את הבצק האפוי והופכים את הכל לצלחת או תבנית רצויה.

12. שופכים מעל את הנוזל המצומצם ומתחילים לאכל. אם רוצים ניתן גם לשמור במקרר ולחמם בתנור שוב על 180 מעלות 12 דקות או במיקרו.

טיפ חשוב! מהרגע בו סידרנו את הכרוב לא מערבבים יותר אפשר לנענע את המחבת בעדינות אם רוצים לתת לנוזלים קצת לעטוף את הכרוב.

מערכת כרמליסט

מערכת כרמליסט

"כרמליסט" הינו אתר חדשות מקצועי וחדשני אשר מעדכן באופן שוטף על כל הנעשה בעיר חיפה. "כרמליסט" שם לעצמו מטרה להביא את החדשות המעניינות והחשובות ביותר הקשורות בעיר חיפה תוך מתן חווית משתמש נוחה לכלל תושבי האזור.

שתפו עכשיו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

יכול גם לעניין אותך

חדשות היום

אקדמיה- יזמות- תעסוקה

בשבוע שעבר נועדו באולם הסנט בטכניון ראש עיריית נשר, רועי לוי, המשנה לנשיא ומנכ"ל הטכניון פרופ' בועז גולני, יזמים שרכשו את הקרקעות במתחם התעשייה החדש

חדשות היום

דוקורסקי אירח את תלמידי חטיבת ביניים דפנה שזכו בתחרות הארצית להמצאה מדעית- טכנולוגית לבעלי מוגבלויות

ראש העיר אלי דוקורסקי אירח בלשכתו את נבחרת חטיבת הביניים דפנה אשר זכתה בפרס הצטיינות בתחרות הארצית להמצאה מדעית- טכנולוגית עבור אנשים בעלי מוגבלויות. עבודת

מעקב
הודע על
guest
1 תגובה
Oldest
Newest הכי מדורג
פידבקים מוטבעים
ראה את כל התגובות
אוריאל חזן

יפה נראה טוב