18.05.2021

יום שלישי

בורקס בייתי במילוי תרד ריקוטה וגבינת פטה

בעוד כמה שבועות מגיע אלינו חג שבועות וישנם הרבה מאפי גבינה טובים שאפשר לקנות לבית ולהכין, במיוחד כשמגיעים אורחים ורוצים לכבד.

מדי פעם אפשר לשדרג את המנה ולהביא לשולחן מאפה מיוחד יותר שעשינו במו ידינו. למאפה הזה צורת שבלול המאופיין בתור מאפה טורקי אבל אנחנו נעשה מאפה בייתי.

המתכון פשוט להכנה ואפשר לשנות את מרכיבי המילוי ולשים מה שמתחשק לכם.

למשל, בטטה אפויה, פירה תפוחי אדמה, ארטישוק, פטריות, ומגוון של גבינות

כמות ל5 יחידות

מסדרים על השיש

5 דפי בצק פילו

רבע שקית של עלי תרד שטופים

500 גרם ריקוטה

300 גרם גבינת פטה

100 גרם חמאה מומסת מזוקקת

3 ביצים

קצח או שומשום

מסדרים ומכינים

  1. חותכים את עלי התרד לרצועות
  2. בקערה מערבבים יחד את הריקוטה, גבינת פטה, תרד ו-2 ביצים (את גבינת הפטה חשוב לערבב היטב שתהפוך לחלק מהעיסה ללא גושים)
  3. מניחים דף אחד של בצק פילו על השיש ומורחים את כל הצד שפונה כלפי מעלה בחמאה
  4. מסדרים פס מהמסה של הגבינה ותרד, ארבע אצבעות מהחלק הקרוב, ומשאירים מרווח של אצבע בכל צד.
  5. מקפלים את הצד ימני של הקצה על הגבינה, כך שהחלק הנקי שהשארנו מקופל על הגבינה.
  6. מגלגלים את הפילו לרולדה, מהחלק הקרוב אלינו מכסים את הגבינה ומגלגלים
  7. מקפלים לשבלול, לוקחים את הצד הימני הסגור ומקפלים בעדינות שליש מהאורך שלו.
  8. מקפלים את הצד השמאלי הפתוח וברגע וקיפלנו סוגרים את הפתח בקיפול.
  9. חוזרים על אותו תהליך עם כל דף פילו חדש
  10. טורפים את הביצה ומורחים על הבורקס ומפזרים מעל קצח או שומשום
  11. מחממים תנור ל220 מעלות ומכניסים לאפייה במשך 15 דקות

הערות: 

  1. אחרי האפיה תנו לבורקס להתקרר מעט, הגבינה תהיה מאד רותחת ויהיה קשה לחתוך או לאכול אותו.
  2. אם משנים את המרכיבים במנה חשוב להשאיר את הביצים בתערובת, היא מלכדת את המרכיבים והתערובת לא תברח מהבצק
  3. למילוי אפשר להשתמש בשקית זילוף, חותכים שלוש אצבעות מהקצה

שתפו עכשיו

שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב facebook
שיתוף ב email
שיתוף ב twitter

יכול גם לעניין אותך

מעקב
הודע על
guest
0 Comments
פידבקים מוטבעים
ראה את כל התגובות